Afdrukken

Professioneel interieur advies van interieur-tips.nl


aan de tekentafel Over interieur valt veel te vertellen: het aanbod aan meubels is gigantisch, maar hoe moet je je woning nou goed inrichten? Hoe geef je je woning net dat stukje sfeer dat anderen niet zullen vergeten? Hoe koop je iets wat een echte "eye-catcher" (blikvanger) is? Of zoek je advies voor een soort interieur om helemaal tot rust te kunnen komen? Net als in een kledingzaak kan het soms erg moeilijk zijn om iets uit te kiezen, omdat er gewoon zo veel op de markt is. Het verschil met interieur is alleen dat het makkelijk 10 keer duurder kan worden dan mode. Veel mensen kopen vaak alleen maar eens in hun hele leven meubels, en doen er hun hele leven mee. Veel mensen hebben daarom ook eigenlijk geen interieur advies nodig.

Maar als dat zo is... Kan ik toch alles net zo goed zelf doen?

doe het zelf Ja, maar...
Dan sta je er wel alleen voor. Soms lijkt het dan net of je het wiel opnieuw moet gaan uitvinden... Je zult dan altijd een resultaat hebben dat gelijk staat aan de anderen, maar zeker niet beter... Een uitschieter heb je dan alleen bij toeval, met het risico dat je alles verprutst...

Waarom heb ik dan toch een interieur stylist nodig?

in gedachten gezonken... Het verschil zit hem vooral in de professionaliteit en de expertise. Een goede interieur stylist weet precies wat voor meubels jij thuis hebt, welk merk, van welke winkel, enzovoorts. Daarnaast heeft een professionele interieur stylist ook een gedegen opleiding gehad aan een academie. Interieur is zijn expertise, dus je mag er gerust vanuit gaan dat een professionele interieur stylist meer verstand heeft van interieur dan iemand die een full-time baan heeft op een ander vakgebied als economie, zorg, of ICT voor mijn part. Bovendien heeft hij veel meer ervaring op het gebied van verhuizen, ontwerpen, verbouwen, etc., zodat hij goed weet wat je te wachten staat. Heb je er bijvoorbeeld bij stilgestaan dat een goede design meubel vaak een levertijd van 8 weken of meer kan hebben? De stylist heeft dus niet alleen kennis van zijn vak en weet wat er speelt op dat gebied, maar hij kan je ook goed begeleiden met het hele proces: het coördineren van een hele verhuizing of verbouwing is immers ook een vak apart, veel mensen raken er helemaal gestresst van!
Heb je ook weleens gehad dat je in een winkel iets zocht, maar dat je niet uit je woorden kwam van wat je eigenlijk bedoelde? De betere stylist weet feilloos hoe een bepaald gevoel of sfeer systematisch uit te beelden, zodat al deze zorgen van je worden weggenomen. Dat noemen wij interieur advies op maat.

Wat is dan de meerwaarde van een stylist?

wat?Het verschil tussen een stylist en een doe-het-zelver is dat hij NOOIT iets willekeurigs doet. Willekeurig bestaat voor hem niet. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Elke beslissing die hij maakt is om een reden.  Een goede interieur stylist weet niet alleen precies aan te voelen wat de cliënt wil (ook al zegt de cliënt het niet te weten), hij kan ook creatief omgaan met het interieur zodat je je je huis precies jouw stempel kan geven, zodat niemand jouw interieur ooit nog zal vergeten. We hebben het dan niet zomaar over het zwart verven van een plafond, of het plaatsen van een originele kubistische Picasso van 23500000 Euro in jouw hal (kan natuurlijk wel), maar het is veel lastiger om een weloverwogen keuze te maken die overeenstemt met wat de cliënt wil. De meesten vinden zwarte plafonds thuis immers niks en hebben geen 23,5 miljoen Euro over voor een afbeelding dat niet duidelijk en mooi is... De stylist heeft dus de taak om precies aan te voelen wat het beste voor zijn cliënt is. Hij zal dus altijd de partij van de cliënt kiezen, en niet per se die van een bepaalde meubelwinkel!

OK, hoe vind je dan een goede stylist?

wat? Een goede stylist herken je vaak aan zijn portfolio. Een goede stylist wacht niet op zijn klanten, maar zorgt ervoor dat hij constant in beweging is. Elke mogelijkheid die er is, grijpt hij aan om zichzelf te kunnen verrijken: het ontwerpen van meubels, het experimenteren met kleur, het nadenken over zijn eigen ontwerpen. Niet alleen houdt hij zijn oren en ogen open, hij moet er ook voor zorgen dat hij altijd beter wordt: semper progrediens (altijd verbeterend), zoals ze in het Latijn zeggen. De ambities moeten ook hoger zitten dan die van anderen, wat drijfveer vormt om het niet alleen beter te doen, maar ook om in mindere tijden toch nog altijd manieren te vinden om met ideeën te komen die mensen fascineren en inspireren. Hij moet zich ook kunnen onderscheiden met anderen: hoe geef je een meerwaarde aan jouw diensten? Hoe maak je iets dat beter is dan dat van leverancier B?

Geeft interieur-tips.nl ook interieur advies?

wat? Jazeker, interieur advies in allerlei soorten en maten! Er zijn allerlei soorten advies gegeven voor de aankoop van interieur: kleine koopjes, maar ook hele inrichtingen en verbouwingen! Wij ontwerpen meubels, of veranderen interieurs radicaal, alleen muren breken doen wij niet, want daar heb je een bouwkundig ingenieur voor nodig. Uiteraard weten wij natuurlijk wel hoe hem aan te sturen. Wij zullen dus nooit zeggen dat wij het niet weten: bestaat niet!

En wat kost het?

Marktkoopman Ho! Stop! Sta je er wel bij stil dat het hier om iets zeer ingrijpends gaat? Een herinrichting kost al gauw tientallen manuren aan werk! Wil je echt gaan verbouwen, dan ben je al gauw 20000 Euro (of een veelvoud ervan) eraan kwijt! Een winkel wou zijn interieur in een nieuw jasje steken. Het klinkt vrij makkelijk, maar toch ging het om een verbouwing die de winkel voor meer dan een maand dicht deed(!) Het gaat hier niet om wat simpele tips, maar om een heel totaalpakket van maatwerk om je interieur eventueel radicaal te veranderen! Tips vind je overal, net zoals hier op interieur-tips.nl of bij onze interieur blog Het intakegesprek is meestal gratis (zal gaan over je wensen), verder hangt het van je project af. Gaat het om een heel huis? Of is het alleen wat advies voor het winkelen? Voor 50 Euro per uur heb je meestal een redelijke interieur stylist met advies op maat. Goede stylisten liggen daar vaak boven, en beroemde stylisten rekenen vaak het dubbele of meer. Van die duizenden Euro's zijn die paar honderd Euro voor een goed uitgewerkt advies door een expert, helemaal op maat maar een schijntje!

Wat?!

Ik in Barcelona Ja, ik weet het: je bent gratis advies gewend, klopt.
Tipje hier, tipje daar...
Wat ze echter niet geven is een totaaloplossing die voor eens en voor altijd afrekent met al jouw problemen!
Er is geen tijd voor. Interieur adviseurs van meubelwinkels hebben natuurlijk alleen expertise op hun eigen producten... Niet over specifiek interieur die bij jouw smaak past. Tuurlijk, je kunt een heel gelikt interieur kopen, net als in de showroom, maar is dat wel iets wat bij jou past? Een huis is immers pas echt gezellig als het persoonlijke van jezelf er ook in terug komt... Zo zullen veel meubelwinkels alles kunnen vertellen over strak en modern design, maar als het gaat over Barok, Klassiek of Art Nouveau (Jugendstil)? Dan wordt het al een stuk lastiger... De betere stylist weet natuurlijk welke winkels wel de beste zijn op dat gebied ;-)

Meer weten?

Ook interesse in interieur advies op maat? Wij hebben overal in Nederland ervaren stylisten die jou kunnen helpen. Stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Met dank aan:

http://stylisten.startkabel.nl/ - Stylisten Startpagina: De startpagina over alles wat met stylisten te maken heeft!

interieur-adviezen Startze - De startpagina over interieur advies!
http://wonen.jouwverzamelaar.nl/ - Wonen Startpagina van Jouwverzamelaar.nl