Kerstdecoratie thuis Kerst 2018 staat nu ook weer voor de deur nu Sinterklaas is geweest, dus de vraag is altijd: hoe kun je een mooie sfeer creëren voor Kerst in jouw interieur? Grote veranderingen zijn nu misschien vrij lastig met de kerstdrukte, met kleine aanpassingen kun je de sfeer van een kamer zo veranderd!

Muren bepalen voor een belangrijk deel de sfeer van je woning, het zou zonde zijn om er niets mee te doen: je hoeft er vrij weinig voor te doen! Dus, met de Kerst tips & trends voor 2018 in dit artikel maak je van jouw huis een echt kerstpaleisje!

Muurbehang in allerlei soorten en maten

Misschien heb je een beetje inspiratie nodig voor je muur. Wellicht leveren de verschillende soorten muurbehang op https://www.muurmode.nl/ je de nodige inspiratie op. Je zult ontdekken dat er eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van muurdecoratie zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van fotobehang om voor een unieke sfeer te zorgen. Onthoud dat muurdecoratie en kleuren je woning een bepaalde uitstraling geven. Kies altijd voor een vorm van decoratie en/of een kleur die bij je smaak en wensen van past. Wil je bijvoorbeeld graag een ruimtelijk effect creëren? Verf een muur dan in twee verschillende kleuren. Door het gebruik van kleuren kun je een ruimte, zoals de woonkamer, dan ook volgens je eigen wensen beïnvloeden.

Kerst Trends 2018: sfeer!

Kerst trend 2018: Robuust Blauw! Sfeer is een van de sleutelwoorden voor Kerst: Warm en gezellig in koude, donkere dagen, voorbode van iets nieuws, of een lieflijke, knusse omgeving: je kunt echt heel veel kanten op. De muren zijn kunnen hier dus een belangrijke rol in meespelen, dus bij deze enkele trends die wij gespot hebben:

Klassiek: Je kent het al: de groene denneboom (nee! 't Is sparreboom!), het warme rood van vader Kerstman en veel wit van het sneeuw: alle klassieke elementen die je dus in Kerst tegenkomt: houten speelgoedtreintjes, knuffelsneeuwpopjes, grappige kerstfiguurtjes... Lekker speels & knus

Romantisch roze: Je zou het misschien niet meteen met Kerst zien, maar het geeft altijd een vrolijke sfeer in huis. Ga dan niet meteen voor Barbie-roze (dat is zo passé), maar kies een wat lichtere pastelkleur met een meer Scandinavische setting voor een frisse look. Combineer het gerust met een natuurlijke grijstint als steengrijs of linnengrijs, om het niet teveel een meisjeskamer te maken!

Robuust & Blauw: Blauw was al lange tijd de kleur van de politie of de treinconducteurs, maar dat is al lange tijd niet meer het geval: tegenwoordig mag iedereen een beetje stoer zijn! Robuust blauw is dus helemaal de trend voor Kerst 2018! Laat vooral zien wie je bent! Geen idee welke kleur blauw je moet hebben? Laat je leiden door de mode: met denim blauw kom je een heel eind in jouw interieur! Om het geheel in belans te krijgen, kun je het combineren met donkerbruin: denk hierbij aan donker tropisch hardhout of koperkleurige kerstballen

Kerst tips voor (aan) de muur!

Tip 1 – Gebruik decoratieve items voor aan de muur

Kerst takken aan de muur Na het verven van de muren of het aanbrengen van behang ben je nog niet klaar. Door decoratie aan te brengen maak je een ruimte pas echt sfeervol. Populaire decoratieve items zijn onder andere fotolijstjes of spiegels. Het voordeel van een spiegel is dat je er een ruimte optisch mee kan vergroten.

Met Kerst is het ook trendy om kersttakken aan de muur te hangen: ook de muren mogen best wat aankleding hebben!

Tip 2 - Gebruik lambrisering voor een deel van de muur

In de woonwereld wisselen interieur trends regelmatig. Op dit moment kiezen veel mensen bijvoorbeeld voor een lambrisering. Dit betekent dat je slechts een gedeelte van de wand schildert. Normaliter kun je een lange muur beter niet in donkere kleuren schilderen, omdat dit een ruimte kleiner doet lijken. Door te kiezen voor lambrisering kun je toch een donkere kleur gebruiken. Het is zelfs mogelijk om met deze manier van schilderen een ruimte hoger te doen lijken. In dat geval moet je de hogere variant van lambrisering gebruiken.

Tip 3 - Zorg voor voldoende ruimte met kastjes aan de muur

Misschien is je woonkamer niet groot. Dit hoeft geen probleem te zijn als je slim omgaat met de ruimte die je wel hebt. Zo is het verstandig om voor voldoende kastruimte te zorgen. Daardoor hou je genoeg ruimte over voor andere spullen uit het interieur. Bovendien heb je minder spullen rondslingeren in huis. In plaats van een losse kast tegen de muur zou je een kastenwand met een aantal kastjes kunnen gebruiken. Dit staat erg stijlvol en opgeruimd! Vooral vakkenkasten zijn helemaal in voor Kerst 2018. Heb je nog genoeg tijd en energie? Dan kun je er zelf eentje maken van houten kratten!

Tip 4 – Kies voor origineel behang in plaats van verf

Misschien heb je geen zin om de verf en kwast te pakken of om een schilder in te huren. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om de muren toch een unieke uitstraling te geven. Zo behang weer helemaal terug van weggeweest. Tegenwoordig is behang verkrijgbaar in allerlei vormen, kleuren, motieven en structuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van Oosters behang of industrieel behang? Of kies als reisliefhebber voor een behang dat zorgt voor een wereldse sfeer. De vele varianten laten zien dat behang allang niet meer ‘ouderwets’ is.

Tip 5 – Gebruik muurstickers

In steeds meer huishoudens kom je zogeheten muurstickers tegen. Dit is een goede optie wanneer je geen zin hebt in verven en/of behangen. Muurstickers zijn in allerlei varianten verkrijgbaar, van letters tot afbeeldingen. Het voordeel van deze manier van decoreren is dat het vrij goedkoop is. Muurstickers zijn in tegenstelling tot speciale soorten behang ook geschikt voor de kleinere portemonnee.

Tip 6 - Zorg voor eenheid en vermijd ramen en deuren

Zorg bij het decoreren en schilderen van je muren altijd voor eenheid. Combineer de kleuren van je meubels en accessoires bijvoorbeeld met een accentmuur. Op die manier voorkom je dat het interieur een chaotische uitstraling krijgt. Bovendien is niet iedere wand in huis geschikt om een kleur te geven. Zo kun je een muur met deuren en ramen beter wit laten. Door de wand een kleur te geven accentueer je namelijk deze onderbrekingen. Ook stopcontacten worden op een gekleurde muur erg opvallend. Wil je toch graag een wand schilderen met een deur erin? Kies dan voor dezelfde kleur als de deur om het rustig te houden.

Dus, samenvattend hebben wij drie Kerst trends 2018 laten zien: klassiek, romantisch en stoer. Verder zagen wij zes tips voor muur decoratie voor komende Kerst: hopelijk kun je er goed mee uit de voeten voor een onvergetelijke Kerst!<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
moderne bankstel De bankstel met USB aansluiting is langzaamaan de huiskamers aan het veroveren. Misschien is het je nog niet opgevallen (bankstellen gaan immers al jaren mee), ze zijn al best vaak te vinden! In dit artikel meer over bankstellen met USB aansluiting en wat je ermee kan!

Zit je lekker op de bank thuis net voordat je van plan bent om weg te gaan naar werk, vrienden of voor een avond stappen? Het is natuurlijk heel vervelend op het moment dat je weg bent, om erachter te komen dat de batterij van je telefoon leeg is. Als je dan op de bank zit, is het een perfect moment om een powerbank op te laden! Zeker als je deze natuurlijk ten alle tijde bij je hebt! Zo'n powerbank kan altijd goed van pas komen, daarom is het altijd handig om hem op te laden en mee te nemen, óók voor een van je collega’s of vrienden.

Hoe werkt de bankstel met USB aansluiting?

USB-poort USB staat voor de Engelse term Universal Serial Bus. Dat betekent dat als je je telefoon op een computer aansluit, dat alle informatie dan in serie van en naar jouw computer gaat. Dit in tegenstelling tot parallel, maar goed, tot zover het technische verhaal: gelijk vergeten, zoals sommigen zouden zeggen. Wat je natuurlijk wel moet weten is dat je een bankstel met USB aansluitingen ook eerst zelf moet aansluiten, zodat de USB ansluitingen van de bankstel ook stroom hebben. Op die manier kun je je telefoon of powerbank makkelijk aansluiten op de bankstel, zodat die worden opgeladen! Ook lekker makkelijk om tijdens het TV kijken even wat berichtjes op je telefoon te bekijken!

Powerbank, hoe werkt eigenlijk?

Zojuist hadden we het over powerbanks, maar wat zijn dat nou eigenlijk? Een powerbank is eigenlijk een batterij. Deze batterijen hebben een laadvermogen tussen de 2.000 mAh en kan wel oplopen tot ruim 25.000 mAh. Als jouw telefoon een batterij capaciteit heeft van 3.000 mAh en de powerbank heeft 10.000 mAh, kun je je telefoon dus ruim drie keer volledig opladen. Het is dus heel erg handig op het moment dat je ergens heen gaat voor een tijd waar geen stopcontact is, om toch dan de mogelijkheid te hebben om uw telefoon, laptop of andere apparaten op te laden.

Een powerbank kan op twee verschillende manier zijn capaciteit opvullen. De eerste is via een stopcontact, een USB-stekker die je op de computer, of op jouw bankstel aansluit! Een andere mogelijkheid is door middel van zonne-energie. Erg handig als je op vakantie gaat: niet alle vliegtuigen en bussen hebben immers stroomvoorziening, zeker niet als deze nog in de jaren '80 of '90 zijn gebouwd!

Wat is de beste powerbank?

Er is niet echt een powerbank die het beste is, je kunt natuurlijk een powerbank van 2.600 mAh willen en denken deze is het beste, terwijl iemand anders er een wil van minimaal 5.000 mAh... Toch zijn er verschillende merken die toch wel erg goede powerbanks maken in de verschillende categorieën. Om te beginnen is er het merk Xiaomi. Dit is een merk wat overgekomen is vanuit Azië, deze hebben als pluspunt dat ze een goed betaalbare powerbank aanbieden met een goede kwaliteit. Ze hebben eigenlijk voor ieder wat diegene zoekt. Zo kun heb je powerbanks met wat mindere mAh, maar ook powerbanks met hele hoge mAh.

Dan is er nog een Nederlands bedrijf, Xtorm. Dit bedrijf is goed ingestapt op deze markt en heeft innovatie en kwaliteit als kernwaarden. Dit houdt vooral in dat deze powerbanks voldoen aan alle eisen en maatstaven die er worden gesteld aan powerbanks maar dat zo ook een lange tijd mee kunnen gaan door de hoge kwaliteit. Er zijn natuurlijk nog veel meer merken, mogelijkheden en opties.

Dus, een powerbank is niet per se een bankstel die power geeft (mag wel), maar meer een grote batterij (of mini-accu) die vooral jouw telefoon van stroom kan voorzien. De bankstel met USB aansluiting kan hierbij goed helpen om jouw powerbank weer op te laden, zodat je nooit zonder stroom komt te zitten, ook als je een langere tijd van huis bent!<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
urban jungle Interieur & kleur zijn zo goed als onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net als mode, auto's of telefoons heb je daar ook trends in: wat is hip, waar kun je mee voor de dag komen? In dit artikel meer over deze kleur trends in het interieur voor het nieuwe jaar 2019!

Zou je graag je interieur eens willen veranderen, maar moet je dan meteen denken aan grandioze make-overs? Als je de laatste woontrends volgt, dan lijkt het er inderdaad soms op dat het enorm veel geld kost om wat aan je interieur te veranderen. Maar gelukkig hoeft dit helemaal niet zo te zijn, want je kunt ook inspiratie halen uit deze kleur trends en slechts een paar dingen in je huis veranderen.

Deze kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken! Vooral nu het weer wat kouder is, heeft het wel echt wat om lekker binnen te zitten. Het winterseizoen is dus ideaal om wat kleine aanpassingen in het huis te doen om de boel wat gezelliger te maken. Kan jij daarom ook wel wat inspiratie gebruiken? In dit artikel hebben we de leukste kleur trends van 2019 een rijtje gezet, zodat jij ook lekker kunt settelen in jouw huisje.

Opvallende kleuren zijn helemaal hot

De afgelopen jaren was het erg in om neutrale kleuren zoals wit, beige, taupe en grijs in je huis te hebben. Dit is echter passé aan het worden: marineblauw (poppin' blue), knalgeel of smaragdgroen zijn de nieuwe kleuren! Vul je huis dus met levendige kleuren geïnspireerd op edelstenen deze winter. Je hoeft niet meteen je hele huis te verven in zo'n kleur. Begin met een speciale muur en kijk hoe het je bevalt. Wat je ook kunt doen, is kussens, dekentjes en andere interieur accessoires zoals vazen in deze opvallende kleuren toevoegen in huis. 

Urban jungle met tropische bloemen

Om aan te sluiten op de trend van smaragdgroen, passen natuurlijk veel natuurlijke elementen. Kies bijvoorbeeld behang of een kussen uit met tropische bloemenprintjes in roze- en groentinten. Ook printjes met monstera planten en palmboombladeren zijn nog steeds erg trendy voor in huis, maar een verse bos bloemen op je keukentafel kan ook en is een vette knipoog naar deze urban jungle-trend. Of heb je misschien een mooie foto van een bloem of plant? Zo’n foto kun je af laten drukken op plexiglas en past ook helemaal in deze trend. Dankzij plexiglas komen de mooie kleuren van planten en bloemen extra goed naar voren. 

Warme kleuren & Donker mahoniehout

donker mahoniehout Een ander kleurtrend die je in 2019 aan zal treffen zijn de wat warmere kleuren: spiced honey (honing met een beetje pit) is er een die je veel zal aantreffen. Ook terra roza (terracota & roze, of ook wel: aardewerk) en natuurlijk een bepaalde tint rood, of het nou joyful ruby of bordeaux rood is.

Maak je interieur af door donkerkleurige meubels te plaatsen. Donker hout zoals mahoniehout zie je namelijk steeds vaker terugkomen en sluit prima aan op alle kleurtrends van 2019! Deze trend van mahoniehout kun je ook makkelijk zelf toepassen in huis. Ga bijvoorbeeld eens in vintage meubelwinkeltjes op zoek naar oude meubels in mahonietinten uit de jaren '50.

Dus, de kleurtrends van interieur 2019 zijn als volgt: opvallende kleuren, warme kleuren, én de natuur, al dan niet exotisch zijn helemaal in voor 2019!<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
Slaapkamer trends 2019 De slaapkamertrends van 2019 maken ook onderdeel uit van de interieur trends 2019 die ik in vorig artikel heb besproken. Misschien ben je nog totaal niet met het nieuwe jaar bezig of misschien heb je juist zin om je slaapkamer een nieuwe look te geven voor het nieuwe jaar. Hoe dan ook: het is altijd leuk om op de hoogte te zijn van de slaapkamertrends van 2019. Welke kleuren zien we terug? Wat zijn de thema’s? En wat mag er echt niet missen in je slaapkamer? In 2019 ligt de focus op duurzaamheid, veel licht en wederom veel gebruik van natuurlijke elementen. In dit artikel lees je alles over de slaapkamertrends van 2019.

Rust staat voorop

Net als bij de algehele woontrends van 2019 zien we bij de slaapkamer een rode draad en dat is rust. De slaapkamer is een centrale plek waar je je rust moet zien te vinden. Het is ontzettend belangrijk om genoeg nachtrust te pakken op een plek waar je niet veel prikkels krijgt. De tijden van hysterische slaapkamers vol met kleuren, details en prints zijn anno 2019 écht voorbij. We hebben het al druk genoeg in ons dagelijks leven, waardoor we zen willen zijn op de plek waar we echt tot rust moeten komen. Dit zien we terug in de kleuren van de slaapkamer, waarbij de basis op licht en wit ligt.

Denk hierbij aan lichte muren, waar nodig zelfs gewoon witte muren, met veel lichtinval van grote ramen. Beschikt je slaapkamer niet over grote ramen, dan kun je zelf een meer open ruimte in het interieur creëren door het plaatsen van weinig meubels en accessoires: een bed met witte lakens inclusief een basic nachtkastje is eigenlijk al voldoende voor je slaapkamer. Natuurlijk is een kledingkast op je slaapkamer handig en kan een plant veel doen voor de luchtzuiverheid, maar that’s it. Laat je slaapkamer voor wat het is wanneer je voor deze trend wilt gaan.

Duurzaamheid is belangrijk

Slaapkamer basics De trend die gepaard gaat met rust is de trend van duurzaamheid. Tegenwoordig ‘ontspullen’ we als een malle, lezen we boeken over duurzaamheid en een minimalistisch leven en proberen we dit waar dat kan zo goed mogelijk in ons dagelijks leven te laten vloeien, zo ook op de plek waar je slaapt. Omdat de wereld al uit ontzettend veel meubels en producten bestaat, kiezen steeds meer mensen ervoor om dergelijke items te recyclen. Op de slaapkamer kun je hier ook heel goed op inspelen. Neem bijvoorbeeld de Felix Matras, een duurzaam doch goedkoop matras dat jaren meegaat. Hoe het kan dat duurzaamheid met een lage prijs samengaat?

Heel simpel: Felix zorgt ervoor dat retourmatrassen een tweede leven krijgen. Bij veel aanbieders mag je vandaag de dag matrassen proefslapen, al is het voor één nacht. Blijkt nou dat het matras na één nacht niet lekker slaapt? Dan gaat het product weer terug. Deze worden opgelapt en vernieuwd en voor een nieuwe prijs verkocht via Felix Matras. Je krijgt dus een matras dat zo goed als nieuw is, maar dan met een compleet nieuwe hoes waar jij heerlijk op kunt slapen. Dat is goed voor de wereld, omdat een matras wordt vernieuwd en hergebruikt en dat is goed goed voor je portemonnee. Hiermee past Felix Matras helemaal in de trend van duurzaamheid.

Voeg natuurlijke elementen toe

De natuur in de slaapkamer Ook zien we voor 2019 de comeback van natuurlijke elementen in je slaapkamer (en eigenlijk in de rest van je woning). Wat dat betreft lijken de trends van dit jaar op sommige vlakken al wel een beetje op de slaapkamertrends voor volgend jaar: de natuur blijft een goede inspiratiebron voor het interieur. Dit ligt direct weer in één lijn met die hang naar rust en ontspanning. Natuur kan daar heel veel aan bijdragen! Combineer de witte, serene slaapkamer met natuurlijke elementen zoals het gebruik van licht hout, planten, duurzame materialen en aardse kleuren en elementen.

Wanneer je bijvoorbeeld niet wilt gaan voor een compleet witte slaapkamer kun je aardse kleuren toevoegen zoals terracotta, zand en olijfgroen. Ook zien we in 2019 op het gebied van kleurentrends beige tinten, donkergroen, currygeel en diverse pasteltinten terug. Al deze kleuren kun je heel goed terugbrengen in een natuurlijk en rustig geheel, zolang je het maar op de juiste manier met elkaar combineert. Dé kleur van het jaar 2019 is spiced honey, een mix van bruin, beige en geel. Spiced honey is een warme en aardse kleur dat een goede toevoeging kan zijn aan een rustige slaapkamer. Ook staat deze kleur heel goed bij een witte basiskleur, veel planten en een rustig geheel.

Dus, de slaapkamertrends van 2019 zijn net als de titel opsomt: rust door middel van lichte kleuren, veel licht en een meubels met een meer basic vormgeving. Qua duurzaamheid zien we vooral om niet per se te denken dat meer beter is. Ook hergebruik van materiaal, een tweede ronde zal vaak een rol spelen. Tenslotte zul je zien dat de natuur nog altijd goed zal worden vertegenwoordigd voor voldoende inspiratie!<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
Interieur Trends 2019 2019 komt langzaamaan dichterbij: tijd om te gaan kijken! Wat zijn de woontrends van het komende jaar 2019? Misschien ga je verhuizen of heb je zin om je hele woning een flinke vernieuwing te geven; wat de reden ook is, het is altijd handig om op de hoogte te zijn van de woontrends voor 2019!

Alle woontrends die we zien hebben te maken met een verlangen naar een rustpunt: vandaag de dag zijn we druk, gebeurt er van alles om ons heen én zijn er diverse technologische, economische en culturele ontwikkelingen: veel stress. Dit zien we terug in de woontrends: lees je mee?

Terug naar de natuur

Interieur met natuur Net als dit jaar zien we in 2019 in het interieur de hang naar natuur terug. We proberen allemaal massaal een eigen groen plekje te creëren, maar dan binnenshuis. Juist omdat we in een drukke maatschappij leven is het van groot belang om een rustpunt te maken van jouw woonplek. Dit kan op verschillende manieren: maak van (een deel van) jouw woonkamer bijvoorbeeld een heuse urban jungle, met tientallen grote en kleine planten.

Hierbij geldt het motto dat je nooit genoeg planten in huis kunt hebben staan. Dit kun je combineren met een andere zoektocht naar de natuur ín huis halen: zoek bijvoorbeeld eens een paar afbeeldingen op waar jouw favoriete stuk natuur op afgebeeld is. Kijk vervolgens welke kleuren er worden aangehaald en verwerk deze kleuren in je eigen huis. Voor 2019 zijn de trendkleuren vooral tertiair: een mengsel van drie kleuren. Zo komen wij op natuurlijke kleuren als okergeel, bruin en diverse soorten groen. Ook terracotta met een moderne uitstraling zullen we veel gaan zien.

Tips voor je keuken

De keuken is de laatste jaren steeds meer dé centrale plek van een woning geworden. Het is de plek waar we eten, waar we werken, waar we samen zijn met vrienden en familie, waar we koffie drinken en meer. Dit gebeurt allemaal rondom een groot kookeiland waardoor degene die kookt een centraal punt in het woonleven vormt.

Hierbij is een grote keukentafel ook absoluut een aanrader: aan een grote houten tafel kun je bijvoorbeeld heerlijk eten en borrelen met z’n allen én heb je een materiaal te pakken dat goed past bij de natuurlijke trend van hierboven. Ook zien we in 2019 wat meer luxe in de keuken: zo is de Quooker niet meer weg te denken uit het keukenbeeld en wordt er geëxperimenteerd met het licht. We zien bijvoorbeeld steeds vaker aanpasbare LED lampen terug in de keuken waarmee je zelf kunt instellen voor welk licht je wilt gaan tijdens het koken.

Minder ruimte: slim indelen!

Wist je dat er steeds meer mensen naar grote steden in de Randstad trekken? Dat betekent ook dat we met z’n allen moeten accepteren dat je over het algemeen in kleinere woningen gaat wonen. Een kleine woning betekent automatisch ook dat je moet dealen met kleinere ruimtes. Om optimaal te kunnen wonen is het dus slim om deze ruimte om een handige manier in te delen zodat je van de hele ruimte gebruik kunt maken zonder dat er spullen of meubels in de weg staan.

Met dergelijke slimme ruimtes verhoog je binnen no time je woongemak, omdat je bepaalde meubels bijvoorbeeld op multifunctionele manieren kunt gebruiken. Ook moet je hierbij denken aan smart home producten om je wooncomfort een stuk kwalitatiever te maken, want comfort is het element waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Imperfectie in diverse ruimtes

Woonkamer met houten tafel Tot slot zien we nog een andere opvallende woontrend terug, namelijk de trend van imperfectie. Juist door ons hectische levens hoeft je woning en eigenlijk de rest van je leven helemaal niet perfect te zijn. Misschien is het ook wel door de populariteit van sociale media zo gekomen dat we in 2019 allemaal juist willen laten zien dat perfectie niet gelukkig maakt.

Dit zien we bijvoorbeeld terug in het gebruik van allerlei materialen, zelfs materialen die in eerste instantie niet eens bij elkaar lijken te passen. Combineer bijvoorbeeld zachte en harde materialen met elkaar, kies voor ronde én hoekige vormen en pak kleuren die elkaars tegenpolen zijn bij elkaar.

Dus, in 2019 kan het echt allemaal: zolang jij jezelf op je gemak voelt en tot rust kunt komen in jouw woonruimte, dan heb je een geslaagd interieur. Wil je daaraan toch wat trendkleuren toevoegen dan kun je naast de natuurlijke kleuren zoals groen, okergeel en terracotta aan de slag gaan met blauwe en paarse tinten en met zwart, goud en bijzondere kleurcombinaties!<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
iPhone en iWatch Smart homes, letterlijk vertaald: slimme thuizen beginnen langzaamaan in meer en meer huishoudens voor te komen. Was het vroeger meer voor de techneuten die in hun vrije tijd konden knutselen, tegenwoordig kom je de slimme snufjes van een smart home steeds vaker tegen.

Woon jij al in een smart home? Of ben je zelf slim genoeg om de lichtknop om te zetten? Eerlijk is eerlijk, de meeste mensen hebben al die technische snufjes niet écht nodig, toch is het wel erg handig als je ze hebt. Hier zijn tien toepassingen in een smart home die jouw leven makkelijker zullen maken!

1. Centrale router die alle slimme apparaten bedient

De centrale router is hét apparaat bij uitstek die alle slimme producten en diensten draadloos aan elkaar koppelt. Een goede router -in combinatie met een goede internetverbinding- kan zonder problemen meerdere apparaten op het Internet aansluiten en met elkaar laten communiceren. De prijzen van routers lopen erg uiteen, dus laat je altijd goed informeren bij de betere computerwinkel!

2. Slimme verlichting

Smart lighting, of ook wel slimme verlichting behoort tot een van de populairste toepassingen in een smart home. Je kunt bijvoorbeeld voorkeuze programma’s instellen, wanneer je kiest voor (wat duurdere) multicolor lampen kun je deze zelfs automatisch laten verkleuren op basis van de beelden op de televisie voor een heuse bioscoopervaring. Door een lichtsensor te koppelen aan de verlichting gaan de lampen in huis automatisch aan wanneer het buiten donker wordt.

3. Slimme speakers voor je favoriete muziek!

Slimme speakers kunnen opvallend veel geluid produceren met een behoorlijk kleine klankkast. Je kunt ze ook aan elkaar koppelen waarmee je een nummer over alle luidsprekers tegelijk in huis kunt laten spelen. Dit soort luidsprekers zijn ook voorzien van een microfoon, zo kun je handsfree het apparaat besturen. Wel zo handig als je met vieze handen in de keuken bezig bent!

4. Slim alarmsysteem: voor een veilig gevoel!

Smart Watch Met een alarmsysteem voor smart homes kun je niet alleen een loeihard geluidssignaal af laten gaan, je kunt ook de lichten in huis inschakelen, de gordijnen open zetten en direct een notificatie ontvangen op jouw smartphone. Een stil alarm instellen kan trouwens ook. Naast beveiliging tegen inbraak is het ook mogelijk om rookmelders te koppelen aan het centraal alarmsysteem.

5. Elektronische sloten: Nooit meer je sleutels kwijt

Ben jij iemand die altijd sleutels verliest? Onder de mat leggen is niet echt een slimme oplossing, elektronische sloten wel! Die kun je openen met je smartphone, zelfs zonder deze uit je zak te halen. Je kunt zelfs met vingerafdrukherkenning of oog scannen deuren openen. Het kan ook handig zijn om de deur te openen voor jouw kinderen die thuiskomen van school, terwijl jij op zolder aan het klussen bent.

6. Houd jouw woonkamer in de gaten

Met een IP bewakingscamera kun je overal en altijd jouw eigen woning in de gaten houden. Dankzij beeldherkenning kunnen huisdieren onderscheiden worden van inbrekers, en wanneer je thuis bent laat je automatisch een klepje voor de lens schuiven zodat je nog steeds kunt genieten van privacy in huis.

7. Slimme thermostaat: Altijd de juiste temperatuur

De slimme thermostaat is waarschijnlijk de bekendste item van een smart home: Een graadje hoger, een graadje lager, hoe meer gezinsleden hoe vaker er ruzie is over de perfecte temperatuur in huis. Laat een slimme thermostaat als onafhankelijke partij objectief de meest optimale temperatuur bepalen, en stap voortaan iedere ochtend uit bed met de woning op de perfecte temperatuur. Niet alleen biedt dit meer wooncomfort, een slimme thermostaat kan ook helpen met het besparen van energie. Goed voor het milieu, en goed voor de portemonnee!

8. Bedien de gordijnen vanuit een andere kamer

Sluit jij gordijnen nog steeds met een koordje, of sleep je de gordijnen elke dag weer opnieuw van links naar rechts en andersom? Met een motor op de gordijnrails en een lichtsensor gaat dit voortaan geheel automatisch. Ook kun je de gordijnen op de slaapkamer van je kinderen sluiten terwijl je zelf in de woonkamer op de bank zit met je smartphone of tablet.

9. Breid jouw smart home steeds verder uit

Vroeger speelde we met Lego blokjes, nu koppelen we slimme apparaten aan elkaar. Zo kun je de woning stap voor stap slimmer maken zonder direct grote uitgaven te maken. Let er wel op dat de apparaten met elkaar kunnen samenwerken, ook wanneer het andere merken betreft.

10. Een slimme woning leert je kennen

hartslag meten Diverse apparaten in een smart home systeem zullen steeds beter afgestemd worden op het gedrag van de bewoners. Denk aan de verwarming die automatisch wat lager gaat wanneer je de woning verlaat. Als je nog meer controle wilt over jouw smart home kun je met IFTTT (If This Then That) een keten aan functies samenstellen, deze app is helemaal gratis te gebruiken.

Dat was ons lijstje met 10 slimme toepassingen die het leven een stuk makkelijker maken. Zo houden we tijd over om belangrijke dingen te doen zoals...samen een filmpje kijken?<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
kind in verhuisdoos Verhuizen is altijd een grote kostenpost, maar hoeveel kost dit nou echt? In dit artikel ga ik meer vetellen over de algemene en gemiddelde kosten die worden gemaakt bij een verhuizing in en rondom Amsterdam. Ik heb dit gebaseerd op een verhuisbedrijf uit Amsterdam en natuurlijk wat andere rondom Amsterdam.

Kosten van verhuizers

De verhuizers zijn de eerste kostenpost die elke verhuizing heeft. Je huurt natuurlijk een verhuisbedrijf in en die zet zijn personeel in om de verhuizing in goede banen te leiden en uit te voeren. De gemiddelde kosten van een verhuizer liggen ongeveer rond de dertig tot vijfendertig euro per uur. Als de verhuizing dan in één dag wordt uitgevoerd, zal dit ongeveer zo’n tweehonderdveertig euro kosten per verhuizer. Het is gebruikelijk om minimaal twee verhuizers in te huren, dus een beetje verhuizing kost algauw 500 Euro aan personeelskosten, als je het door verhuizers laat doen.

Kosten voor de verhuiswagen

De verhuiswagen is naast de verhuizers ook iets dat vanzelfsprekend geld kost. Dit kost ook ongeveer hetzelfde als een verhuizer. Het is dus van essentieel belang dat alles goed wordt geregeld, samen met een strakke planning. Het meest kostenbesparende is om alles in een dag te verhuizen in plaats van dat er meerdere dagen voor worden uitgetrokken. De verhuiswagen kan natuurlijk nog duurder worden naarmate deze groter wordt. Het ligt er dan ook volledig aan wat een verhuisbedrijf te bieden heeft.

Kosten voor het verhuizen zelf

Voorrijkosten en algemene kosten die een verhuisbedrijf rekent zijn natuurlijk erg verschillend. Er zijn wel gemiddelde prijzen voor. Het verschilt ook of er van en naar een rijtjeshuis verhuisd wordt, of van een villa naar een villa. De kosten liggen rond de zevenhonderd tot negenhonderd euro per verhuizing.

De kosten kunnen ook variëren van de dag van verhuizing, de datum en natuurlijk het tijdstip. Zo zullen de kosten hoger liggen in de avonduren of het weekend dan verhuizen op een doordeweekse dag. Ook tijdens de vakanties zullen de kosten verschillen omdat meerdere mensen dan willen verhuizen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat "iedereen" dan vrij heeft, en dan ook geen extra vrije dagen hoeft op te nemen.

Overige kosten

Natuurlijk zijn dit niet alleen de kosten die worden gemaakt: Verhuisdozen kopen of lenen, wellicht oppas betalen voor de kinderen of huisdieren, de kosten voor bijvoorbeeld een verhuislift of een extra aanhangwagen. Gelukkig zijn er ook verhuisbedrijven die een all-in prijs rekenen voor alle kosten. Dan zal het verhuisbedrijf voor alle inboedel inpakken, verhuizen, uitpakken en daar zitten dan alle kosten in. Ga met het verhuisbedrijf in gesprek over deze mogelijkheid en kijk of dit voordeliger uitvalt dan als alle kosten op te splitsen. Een van de verhuisbedrijven waar je goedkoper uit kan zijn is studentverhuisservice.nl

Dus, voor het verhuizen moet je qua kosten met het volgende rekening houden: de manuren, de verhuiswagen en voorrijkosten. Verder moet je rekening houden met wanneer je verhuist, de oppas, en extra vervoer. Gelukkig zijn er ook verhuisbedrijven die al dit rekenwerk uit handen kunnen nemen voor een goede prijs, dus doe er je voordeel uit ;-)<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
rolgordijn Rolgordijnen bestaan uit veel verschillende soorten stoffen. Wist je dat deze stoffen elk ook weer unieke kenmerken hebben? Zo heb je rolgordijnen die geheel verduisterend zijn, of vochtwerend voor gebruik in vochtige ruimtes.

Bij de keuze van rolgordijnen zijn er zeer veel mogelijkheden, en dan hebben we het niet alleen over de kleuren! Wanneer je graag nieuwe raamdecoratie wil aanschaffen maar niet weet welke stof het meest geschikt is, geven we je op deze pagina graag wat meer advies. Voor maatwerk advies kun je terecht bij de specialist in raamdecoratie.

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn handig wanneer je de rolgordijnen wilt gebruiken om het inkomend licht wat meer diffuus te maken, of om de privacy in de ruimte te verhogen kun je voor half transparante rolgordijnen kiezen. Dit type raamdecoratie wordt ook vaak gebruikt in combinatie met verduisterende overgordijnen. Er zijn speciale zonwerende gordijnstoffen die de schadelijke UV-straling van de zon voor een groot deel tegenhouden. Dat is niet alleen goed voor de huid, ook zal dit het meubilair beschermen.

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn - de naam zegt het al - om een ruimte volledig te verduisteren. Door de stof te voorzien van een coating kan het rolgordijn volledig verduisterend worden gemaakt. Dit is ideaal voor ruimtes als de slaapkamer, kinderkamer, babykamer of op zolder. Bij volledig verduisterende rolgordijnen is het wel van belang dat het gordijn perfect aansluit op het raamkozijn zodat er geen licht aan de randen kan doorsijpelen. Verduisterende rolgordijnen houden naast licht ook hitte tegen van het zonlicht, wat voor aangename verkoeling kan zorgen in de zomermaanden.

Cassette rolgordijnen

Cassette rolgordijnen bieden uitkomst wanneer je het venster volledig wilt bedekken. Hierbij wordt het doek in een speciale houder netjes weggewerkt. Met speciale profielen wordt het doek strak langs het raam geleid. Deze raamdecoratie biedt een strakke en luxueuze uitstraling. In combinatie met een verduisterende stof kun je je kamer hiermee nagenoeg helemaal mee verduisteren!

Vochtwerende rolgordijnen

Vochtwerende rolgordijnen zijn gemaakt van een stof die behandeld is met een vochtwerende coating. Je kunt immers niet zomaar ieder materiaal gebruiken in de badkamer. Naast rolgordijnen van aluminum, kunststof of hout heb je dus ook rolgordijnen van stof met een vochtwerende coating. Deze rolgordijnen zijn wel geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Overigens is het luchten van deze ruimtes altijd aan te bevelen, houd er in dat geval rekening mee of er kiepramen aanwezig zijn, en of de gewenste gordijnen hiermee overweg kunnen.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn vooral voor optimale controle op het invallend licht. Dit type raamdecoratie bestaat namelijk uit twee lagen stof die onafhankelijk van elkaar kunnen verschuiven zodat je precies de juiste lichtval kunt regelen. Het is daarnaast ook een aantrekkelijk soort rolgordijn om te zien. Het werkt bijna als de bekende luxaflex (jaloezie), waar je de lichtinval kan regelen. In geval van de duo rolgordijn, kun je aan de hand van de transparante en niet-transparante "strips" bepalen hoeveel (zon)licht dan binnenkomt

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn weliswaar geen echte rolgordijnen (hoe kan het ook anders), ze hebben er wel wat van weg, omdat ze in plaats van opzij ook omlaag dicht gaan. Rolgordijnen worden gemaakt van stoffen die strak opgerold kunnen worden, bij vouwgordijnen kun je kiezen voor stoffen die wat natuurlijker vallen. Hoewel beide soorten raamdecoratie een moderne uitstraling hebben, komen rolgordijnen beter uit in een strak interieur terwijl vouwgordijnen doorgaans wat meer in het oog springen.

Rolgordijnen schoonmaken

Wanneer je op zoek bent naar onderhoudsvriendelijke raamdecoratie kun je kiezen voor een stof die behandeld is met een antistatische coating. Dat bespaart al behoorlijk wat schoonmaakwerk uit. Bij vlekken is het zaak deze snel af te nemen met een doek of spons die licht vochtig is. Ga niet de vlek inwrijven over een grotere oppervlakte, daarmee wordt het probleem juist erger en je zult er de beschermende laag mee aantasten. Sommige soorten stof bevatten metaaldeeltjes, deze materialen mogen nooit met water worden gereinigd! Wanneer je niet zeker bent van de juiste wijze van schoonmaken kun je het beste contact opnemen met de leverancier.

Handmatig rolgordijn bedienen

Een handmatig rolgordijn bestaat uit een doek die met kleine beugels op of in het kozijn wordt bevestigd. De meeste rolgordijnen zijn geschikt voor zowel normale ramen als kiepramen. Voor sommige types gordijnen worden extra geleiders gemonteerd.

Elektrisch rolgordijn bedienen

Op het eerste gezicht is een elektrisch rolgordijn niet veel anders dan de handmatige versie. Tot je merkt dat er geen touwtjes aan hangen om de rolgordijnen omhoog te trekken of te laten zakken. Dat komt door de motor die in de rol wordt gebouwd. Afhankelijk van het merk en type zijn deze elektrische rolgordijnen op afstand te bedienen. Er zijn ook rolgordijnen met geruisloze motoren verkrijgbaar bij PoweredBlinds die zeer geschikt zijn voor de kinderkamer of slaapkamer.

Tips voor kleuren bij raamdecoratie

Als laatste nog vier tips over het kleurgebruik bij de keuze voor de juiste stof:

1. Lichte kleuren maken de ruimte optisch groter terwijl donkere kleuren de ruimte juist optisch kleiner maken.
2. Hoewel felle kleuren prachtig en opvallend kunnen zijn, moet je rekening houden met het meubilair. Als die binnenkort aan vervanging toe is zul je de nieuwe meubels moeten afstemmen op de raamdecoratie.
3. Egale kleuren bij rolgordijnen lijken haast op een voortzetting van de muren, wanneer de kleuren teveel overeenkomen kan dat een aparte uitstraling geven. Wat meer contrast werkt meestal beter in het interieur.
4. Maak een foto van de kamer en bewerk de kleuren van het raamoppervlak. Dit kan al met gratis fotobewerkingssoftware. Zo kun je uittesten welke kleur het beste staat in jouw interieur.

Dus, samenvattend hebben we verschillende soorten stoffen bij rolgordijnen aangetroffen: lichtdoorlatend of verduisterend (al dan niet met cassette), vochtwerend of duo (waar je de lichtinval kan reguleren), vouwgordijnen (geen echte rolgordijn) en tenslotte handmatige of elektrische bediening. Daarnaast heb je ook nog enkele tips gekregen voor het onderhoud, en voor de kleuren. Met dit op zak kun je nu hopelijk de beste keuze maken welke rolgordijnen voor jou het meest geschikt zijn!<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
De warmtepomp is een van de manieren om je huis te verwarmen. Het mooiste zou natuurlijk zijn als je je huis met zo weinig mogelijk energieverbruik kan verwarmen. Dit is goed voor het milieu en de portemonnee! Dit alles dan wel zonder verlies aan comfort want een warm en behaaglijk huis is toch wel het grootste goed!

Deze blogpost geeft je deze nieuwe manier om dit te doen: Zonder gas! Het is de trend in wonen voor 2018 en wordt steeds populairder in Nederland: de eerste woningen zonder gasaansluiting worden al enige jaren gebouwd. Deze energietransitie is vooral nu in volle gang, aangezien men van het gas af wil. De vraag is nu: wat is de beste manier om je huis duurzaam te verwarmen? De warmtepomp is het beste duurzame alternatief op de markt voor de cv- ketel op gas.

Wat is een warmtepomp?

Veel mensen weten niet wat de warmtepomp is. Niet gek, want de verkopen van de pomp zijn afgelopen jaar pas flink gaan groeien. Waar in 2017 nog zo’n 50.000 warmtepompen werden verkocht, stijgt de verkoop voor 2018 naar verwachting naar 80.000 pompen. Maar wat is het nou eigenlijk? De warmtepomp gebruikt geen gas om het water te verwarmen, maar haalt warmte uit de bodem, lucht of het grondwater. Zo zijn er twee soorten warmtepompen te onderscheiden: Een die berust op buitenlucht en de andere haalt warmte diep uit de grond.

warmtepomp

Er zijn vele voordelen verbonden aan warmtepompensystemen. Ze hebben een Fantastisch rendement, wat vervolgens leidt tot lagere energiekosten. Aangezien je nauwelijks gas meer nodig hebt, zal je energierekening flink afnemen. Ook hoef je na de installatie niet meer om te kijken naar je warmtepomp. Hij is gebruiksvriendelijk, geluidloos en gaat vele jaren mee!

Installatie van de nieuwe pomp kan helaas niet in elk huis. Oude huizen zijn vaak (nog) niet echt geschikt, al is het maar omdat hij best wat ruimt in beslag neemt. Gelukkig zijn er ook een ‘hybride’- oplossing, deze past bijna overal. Dit is een warmtepomp die samenwerkt met jouw cv-ketel. Let wel op! Warmtepompen zijn relatief nieuwe systemen. Daardoor zijn er nog maar weinig partijen die er genoeg verstand van hebben. Vraag om goed advies en hulp door een vakman, zoals Feenstra.

Kosten warmtepomp

Nu hoor ik ja vragen, wat moet dat dan wel niet kosten? Ja, de warmtepomp is een forse investering. Toch is er goed nieuws! er zijn verschillende subsidies en leningen die je kunt gebruiken om de warmtepomp te financieren. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat steunt graag duurzame oplossingen, zoals de warmtepomp. Bijvoorbeeld met de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Deze subsidie kun je aanvragen als je kiest voor een warmtepomp. Vergeet niet: met een warmtepomp ga je ook direct besparen op energiekosten. Het is dus slim om nu te investeren.

Ben jij er al klaar voor?

In de toekomst, dus niet alleen in 2018, gaan we steeds meer warmtepompen zien, maar er zijn natuurlijk nog wel uitdagingen. Zo zijn niet alle huizen geschikt en weten veel mensen nog niet wat het precies is. Hopelijk heb jij nu wel een beter idee!<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
Lieve bloglezer,

Tuinmeubelen onderhouden is een van de typische dingen die tijdens de voorjaarsschoonmaak moet gebeuren. Het wordt weer beter weer en het is dan meteen een goede tijd om je tuinmeubelen onder handen te nemen. We kunnen je tips geven over hoe je ze het beste schoonmaakt per materiaal.

Hout: Ga voorzichtig te werk!

Wanneer je houten tuinmeubelen hebt, moet je voorzichtig aan de slag gaan. Het beste kun je ze schoonmaken met een zachte borstel en een warm sopje met groene zeep of een reiniger speciaal bedoeld voor tuinmeubelen. Hierdoor blijft het hout een goede conditie houden, want deze schoonmaak spullen hebben een verzachtende werking voor je meubelen en ze zorgen er gelijk voor dat deze niet verkleuren.

Om ze nog beter te onderhouden, kun je het beste met een speciale houtreiniger aan de gang. Je hoeft het enkel tien minuten in te laten trekken en ze na te schrobben met een wat hardere borstel. Daarna spoel je ze af en hoef je ze simpelweg alleen te laten drogen. Ook kun je ze in de tuinmeubelolie zetten. Laat de hogedrukspuit overigens liever achterwege, zeker bij de zachtere houtsoorten, want deze kunnen je tuinmeubelen beschadigen!

Wanneer je teak houten tuinmeubelen in bezit hebt, hoef je ze enkel één keer per jaar schoon te maken met een warm sopje en groene zeep. Hierbij hoef je enkel gebruik te maken van een spons of een zachte borstel. Hierna kun je ze afspoelen met schoon water. Probeer je houten tuinmeubelen het liefst alleen met zachte middelen schoon te maken. Wanneer ze een groene aanslag hebben, kun je ze beter schoonmaken met soda en groene zeep.

tuinmeubelen

Wicker tuinmeubelen

Tuinmeubelen van wickers, zoals de natuurlijke gevlochten tuinmeubelen worden genoemd, zijn eenvoudig schoon te maken. Wanneer ze vuil zijn, kun je ze het beste schoonmaken door een zeep te gebruiken die niet schuimt waarna je ze afspoelt met een tuinslang. Het beste kun je ze ook af en toe onderhouden door een wicker en textileen reiniger te gebruiken en ze daarna een extra beschermend effect te geven door een wicker en textileen beschermer toe te passen.

Aluminium tuinmeubelen

Tuinmeubelen van aluminium zijn ook eenvoudig te onderhouden. Twee keer per jaar is vaak genoeg. Het beste kun je een niet krassend PH- neutraal schoonmaakmiddel gebruiken, zo kun je bijvoorbeeld het beste gewoon zeep gebruiken. Pas ook geen agressief schoonmaakmiddel of een hogedrukreiniger toe, en spoel je meubelen alleen af met water. Vaak bestaan de rugleuningen en zittingen uit textileen, waarbij je het beste een wicker en textileen reiniger kan gebruiken.

Tuinmeubelen van roestvrij staal

Tenslotte zijn tuinmeubelen van staal makkelijk te onderhouden aangezien ze over een coating beschikken die ze al eenvoudig tegen weersinvloeden beschermd. Je hoeft ze alleen af en toe schoon te maken met een sopje van zeep en water. Hierdoor wordt het staal niet aangetast en hoeft er geen corrosie aan gehecht te worden.

Wanneer je tuinmeubelen van roestvast staal zijn gemaakt, kunnen er soms toch kleine roestpuntjes ontstaan doordat het materiaal geen coating heeft. Je hoeft ze enkel schoon te maken met een RVS reiniger. Wanneer je deze roestpuntjes wil voorkomen kun je het beste RVS Roest Voorkomer gebruiken.

Dus, de verschillende materialen van tuinmeubelen hebben zo allemaal hun eigen manieren van onderhoud. Vaak is het echter zaak om niet te hard ermee om te gaan: beschermen is vaak het beste om nog jarenlang te kunnen genieten van jouw tuinmeubelen!

Wanneer je van plan bent om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen kun je kijken op de website van Fonteyn. Hier kun je allerlei tuinmeubelen in diverse soorten en maten vinden. Wanneer je op zoek bent naar meubilair waar je zacht op kunt liggen of zitten kun je bijvoorbeeld kijken op ligbed of loungebanken.<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/