Milieuvriendelijk interieur Milieuvriendelijk zijn is niet altijd even makkelijk, maar je geeft er wel het goede voorbeeld mee. Ben je van plan om spoedig het interieur in je woning een andere uitstraling te gaan geven?

Wanneer je er dan voor kiest om je woning opnieuw in te richten is het verstandig om direct ook milieubewuste keuzes te maken. Jouw keuze voor de meubels, vloerbedekking, verf en ramen hebben namelijk altijd allemaal invloed op het milieu. In dit artikel enkele tips hoe je het milieu net weer wat minder belast!

Kies voor materialen die milieuvriendelijk zijn

Strakke én milieuvriendelijke meubelen klinken in eerste instantie misschien als twee verschillende dingen: Hoewel de vormgeving simpel is, kan het vaak extra moeite kosten om een strak design te realiseren. Dit zie je soms ook in de aanschafwaarde van deze producten, die al wat groter zijn.

Het kiezen voor milieuvriendelijke materialen als hout en bamboe kan echter geen kwaad, omdat het uit de natuur komt en ook weer her te gebruiken is. Met deze producten kun je namelijk je woning er strak uit laten zien en tegelijkertijd denk je ook nog eens aan het milieu.

Kies voor voorzetramen

Voorzetramen, de naam zegt het al, zijn ramen die je nog eens vóór je ramen kunt plaatsen. Heb je bijvoorbeeld een woning waar dubbelglas niet mogelijk is, of wil je juist kosten besparen? Dan is het kiezen voor voorzetramen een prima keuze. Deze ramen kunnen heel gemakkelijk voor de ramen worden geplaatst, zonder dat je je huidige ramen eruit hoeft te breken.

Wanneer je momenteel nog een woning hebt met enkel glas, zullen de voorzetramen zeker zorgen voor een betere warmte isolatie. Hierdoor zal de verwarming dus minder te hoeven stoken, waardoor de woning vervolgens ook minder energie nodig heeft om de woning warm te houden: scheelt óók een hoop voor de portemonnee!
Meer over isolatie kun je vinden op de doe-het-zelf pagina over deuren en ramen tochtvrij maken!

Kies de juiste verf

Milieuvriendelijk interieur Ben je van plan om je interieur van een likje verf te voorzien? Verdiep je dan ook eens in wat voor verf je koopt. Er is namelijk ook verf die het milieu minder belast. Dit kun je doen door te kiezen voor verf met een hoge dekkingsgraad en te zorgen voor een goede ondergrond. De dekkingsgraad zorgt er namelijk voor dat je minder verf moet schilderen en dus uiteindelijk verf kunt besparen.

Heb je misschien het doe-het-zelf artikel over hout verven en lakken gelezen? Dan kun je misschien kiezen voor een verf op waterbasis, ook wel bekend als acrylverf. Deze ruik je niet, én het is ook nog eens beter voor het milieu! Je zou misschien denken dat het niet zo sterk is, maar vergis je niet! Verf vlekken krijg je met deze verf ook erg moeilijk weg, denk maar aan autolak, die jarenlang weer en wind moet door staan: vaak is dat ook een verf op waterbasis!

Kies voor FSC-gecertificeerd hout

Wil je bij het kopen van nieuwe meubels ook tegelijkertijd aan je meubels denken? Dan is het verstandig om te kiezen voor meubels met een FSC keurmerk. FSC staat voor Forest Stewardship Council, een organisatie die controleert of het hout op een verantwoorde manier is gekapt.

Met andere woorden: worden de bomen weer netjes bijgeplant? Wordt er met respect omgegaan met de lokale bevolking? Wordt het hout op een verantwoorde manier vervoerd en bewerkt?
Met dit keurmerk weet je zeker dat jouw meubels afkomstig zijn van bossen die op een duurzame manier worden beheerd.

Dus, we hebben vier tips gegeven voor een milieuvriendelijk interieur: gebruik natuurlijke materialen, kies voor dubbel glas, al dan niet met goed isolerende voorzetramen, kies voor een goede verf en kies voor FSC-gecertificeerd hout. Zo draag je op je eigen manier toch weer je steentje bij aan het milieu!<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/


Foto's van:
unsplash-logoBrina Blum

vintage interieur met TV en stereo Vintage of retro interieur is helemaal hip en een eigenlijk ook wel een blijvertje, dat is niet voor niks! Een vintage interieur is namelijk ontzettend sfeervol. Je haalt er een nostalgisch gevoel mee naar boven en de charme van het verleden komt zo weer helemaal terug naar bijvoorbeeld je woonkamer.

Vintage interieur is nogal een breed begrip, omdat je kunt kiezen voor de klassieke interieurstijlen uit de jaren ‘50, ‘60 of ‘70. Zo zit er dus altijd iets bij wat helemaal bij jouw stijl past. Wil jij graag een vintage interieur creëren, maar weet je niet precies hoe je dit doet? In deze blogartikel geven we je een aantal handige tips!

Gebruik typische vintage kleuren

retro keuken jaren '50 stijl Als eerste is het belangrijk om te bepalen welke kleuren je wil gaan gebruiken in je interieur. Er zijn namelijk een heleboel typische vintage tinten die allemaal passen bij hun eigen periode en stijl.

Wil je jaren '50, dan kom je aardig wat pastel-achtige kleuren, maar dan in hoogglans tegen: roze (zoals hiernaast), lichtblauw of lichtgeel. Ga je iets later in retro-tijd, richting jaren '60 en '70, dan heb je het ook over vrij felle kleuren, maar in typische retro-stijl: oranje, geel, of mosgroen. Echter, ook mosterdkleuren, loodgrijs en aardetinten staan ontzettend goed in een vintage interieur. Denk dus eens na wat er bij jouw stijl en wensen past. Wil je wat meer uitpakken? Bij een vintage interieur kun je ook prima kiezen voor een felle kleur, of juist een drukke print. Kies bijvoorbeeld een retro behang met een bloemenprint!

Natuurlijke materialen zoals warm hout

Wat betreft de materialen in een vintage interieur, kun je het beste kiezen voor natuurlijke materialen. Met name warme houtsoorten staan prachtig in een retro interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan donker teak hout, steigerhout of eikenhout. Deze materialen zijn perfect om te combineren met andere materialen en stijlen. Vind jij een stoer interieur helemaal geweldig? Dan kun je deze natuurlijke materialen combineren met staal en metaal. En voor een zachte, rijkelijke look ga je juist voor fluweel. Zo kun je de vintage stijl helemaal aanpassen aan je eigen wensen!

Vintage meubilair

In een vintage interieur zijn vintage meubels natuurlijk ontzettend belangrijk. Vintage meubels kenmerken zich vaak doordat ze uniek zijn, omdat er maar weinig van zijn gemaakt. Ze zijn gemaakt van robuuste materialen, en daardoor gaan ze juist zo lang mee. Je ziet gebruikerssporen, maar wel op een mooie manier. Dat is typisch kenmerkend voor vintage meubels. Een beetje afgebladderde verf, een paar krasjes of wat vervaagde kleuren hoeven je dus zeker niet af te schrikken! Ga eens op zoek bij de kringloopwinkel, of op de zolder van je oma. Misschien vind je wel een prachtig klein bijzettafeltje of een sofa op houten pootjes. Kun je het niet zo vinden? Dan kun je er ook voor kiezen om een nieuw meubelstuk te kopen wat vintage lijkt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een stoere leren bank.

Vintage wielen voor onder je meubilair

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je meubels zelf een vintage uiterlijk te geven. Ga bijvoorbeeld aan de slag met verschillende tinten verf en een schuurspons. Als je een beetje creatief bent, kun je hier een prachtig effect mee creëren! Ook kun je ervoor kiezen om vintage wielen onder je meubilair te monteren. Heb je bijvoorbeeld een prachtige, oude houten plank? Dan kun je hier heel makkelijk een vintage bijzettafel van maken voor er vintage wielen onder te monteren!

Een kelim of patchwork vloerkleed

Ook een prachtig vloerkleed mag niet ontbreken in jouw vintage interieur. Kies bijvoorbeeld voor een kelim of een patchwork vloerkleed. Deze vloerkleden kenmerken zich door de verschillende patronen, vormen en rijke symboliek en traditie. Dit zijn ook vaak de vloerkleden die bij je opa en oma in huis liggen. Ga dus eens op zoek naar een prachtig vloerkleed voor in jouw vintage interieur. Een vloerkleed brengt namelijk ontzettend veel sfeer in huis!

Persoonlijke accessoires als finishing touch

retro telefoons met draaischijf Tot slot is het ontzettend leuk om nog wat persoonlijke accessoires aan je interieur toe te voegen, denk maar aan zo'n ouderwetse telefoon of een oude LP-speler (die het hopelijk nog doet ook!)

Dus, we hebben een hoop ideeën qua inspiratie voor een vintage interieur, je kan echt een hoop kanten op: qua kleur, materiaal, meubels, vloerkleed en accessoires. Wil je nog meer ideeën voor retro? Lees dan zeker onze vorige blog artikel over retro interieur!<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
verhuizen Verhuizen is iets waar je behoorlijk wat zaken moeten regelen. Denk aan verhuisdozen en inpakmateriaal. 2019 is weer begonnen, dus wellicht dat je aan het denken bent om het jaar eens goed te beginnen? Meer over de praktische zaken voor het verhuizen & huis inrichten is al geschreven in ons Interieur Blog.

Een van de zaken waar je misschien minder snel aan denkt is de gezondheidszorg, zoals de huisarts waar je naartoe gaat. Je kan er natuurlijk voor kiezen om nog zo lang mogelijk bij je oude huisarts ingeschreven te blijven staan maar op den duur ontkom je er niet aan; je zal een andere huisarts moeten kiezen die in de buurt van jouw nieuwe woning gevestigd is. Natuurlijk zijn er ook heel andere redenen. We hebben er een paar voor je benoemd, net zoals zaken waar je op moet letten bij jouw keuze voor een nieuwe huisarts.

Een huisarts met specialistische kennis

De ene huisarts is meer bedreven met bepaalde speciale zorg voor doelgroep-patiënten dan de andere. Denk dan bijvoorbeeld aan extra zorg bij hartklachten maar ook aan extra zorg op het gebeid van COPD of bijvoorbeeld diabetes. Ook kan jouw voorkeur uitgaan naar een tandarts die meer ervaring heeft met patiënten met een lichamelijke beperking wanneer jij daar in je thuissituatie mee te maken hebt. Wanneer je een dergelijke huisarts zoekt vind je deze nog het snelste via jouw zorgverzekeraar. Je maakt in dat geval gebruik van een zorgcoach die een lijst heeft van alle huisartsen in jouw regio en hun eventuele specialiteiten. Je kan via bemiddeling van diezelfde zorgcoach worden aangemeld bij een huisartsenpraktijk maar je kan natuurlijk ook jezelf aanmelden.

Verhuizen naar een mannelijke of vrouwelijke huisarts

Een huisarts moet steeds vaker zelf lichamelijk onderzoek verrichten bij de patiënten in plaats van ze door te verwijzen naar een ziekenhuis. Als vrouw is het dan ook niet altijd even prettig om een mannelijke huisarts te hebben. Veel vrouwen geven om deze reden de voorkeur aan een vrouwelijke huisarts terwijl veel mannen de voorkeur geven aan een mannelijke huisarts. Sommige zaken zijn nu eenmaal te intiem om met een huisarts van het andere geslacht te bespreken. Een huisarts van hetzelfde geslacht kan in dat geval een drempel weghalen om er naartoe te gaan. In dit geval is het niet altijd nodig dat je naar een heel andere huisartsenpraktijk gaat. De meeste huisartsenpraktijken hebben namelijk meerdere mannelijke en vrouwelijke huisartsen in dienst. Intern wisselen van huisarts is in dat geval prima mogelijk. De overdracht van een dossier kan op die manier heel efficiënt plaatsvinden.

Lees ook: verhuizing doorgeven.

Verhuizen in verband met klachten

Wanneer je wat vaker bij een huisarts komt zal je soms tot de conclusie komen dat het gewoon niet klikt tussen jou en je huisarts. Je voelt je niet serieus genomen of je vindt dat de huisarts te weinig ervaring heeft met jouw situatie. In dat geval is het eveneens mogelijk om naar een andere huisarts te gaan. Je hoeft in dit geval geen contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Je zoekt op de website van de zorgverzekeraar of via een zorgcoach een andere huisarts. Eventuele wensen voor een nieuwe huisarts kan je dan gelijk met een zorgcoach bespreken. Zo weet je zeker dat je niet weer voor een teleurstelling komt te staan. Heeft een huisarts medische fouten bij jou gemaakt, dan is het wel zaak dat je deze meldt bij je zorgverzekeraar. Deze kan dan namelijk stappen ondernemen tegen de huisarts.

Zijn al jouw andere verzekeringen overigens geregeld? Op Interieur-Tips.nl kun je zien welke woonverzekeringen je ook geregeld moet hebben!

Hoe gaat de verhuizing in zijn werk?

Je wil natuurlijk niet tot de conclusie komen dat je een huisarts nodig hebt terwijl je net de contacten met je oude huisarts hebt opgezegd. Het is dan ook met klem aan te raden om eerst een nieuwe huisarts te zoeken vóór je een oude huisarts opzegt. Dat doe je door via een zorgcoach of via de website van jouw zorgverzekeraar een nieuwe huisarts te selecteren en daar een kennismakingsgesprek aan te vragen. Je kan in dat geval jouw wensen en vragen bespreken, en op die manier ontdek je snel genoeg of deze huisarts in jouw situatie de meest geschikte persoon is. Na dit gesprek zal de nieuwe huisarts jouw dossier opvragen bij de oude huisarts waarna je wordt overgeschreven naar de nieuwe praktijk.

Wat je zelf moet regelen bij een overstap

Stap je over van huisarts, dan is er een aantal zaken wat je zelf zal moeten regelen. Een van die zaken is het achterlaten van jouw persoonlijke gegevens. Denk dan aan je naam, adres en woonplaats. Ook je telefoonnummer en email-adres zal de huisarts willen hebben. Verder moet je bij een eerste consult bij je nieuwe huisarts een paar documenten meenemen.

Je zorgpolis of zorgpas. De huisarts zal jouw zorgpolis en/of zorgpas willen zien om jouw verzekeringsgegevens correct in te voeren.
Een identiteitsbewijs. Een paspoort, rijbewijs ID kaart is een geldig identiteitsbewijs wanneer jij wordt ingeschreven bij een andere huisarts. Dit is om te voorkomen dat er zorgfraude wordt gepleegd.

Wat voor jou wordt geregeld bij een overstap

Natuurlijk wordt er ook iets voor jou geregeld bij de overstap. De huisarts zal de volgende zaken voor jou regelen.

Het doorsturen van jouw dossier. Jouw medische dossier bij de huisarts wordt doorgestuurd naar de nieuwe huisarts. Dat kan via een beveiligde internetverbinding, per aangetekende post of persoonlijk via de huisarts. Welke methode wordt gebruikt mag de huisarts zelf bepalen.
Het informeren van jouw verzekeraar. De nieuwe huisarts zal zelf de gegevens doorsturen naar jouw zorgverzekeraar. Je hoeft hier zelf niet voor te zorgen. Heb jij een verhuisbedrijf nodig? Vergelijk dan eerst de prijzen door meerdere offertes naast elkaar te leggen.

Dus, naast het verhuizen zelf moet je de administratie zeker niet uit het oog verliezen, de huisarts wordt vaak vergeten, maar is toch iemand waar je rekening mee moet houden. Als alles geregeld is, heb je echter de perfecte start voor 2019 voor iets beters!

<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
vloerverwarming Vloerverwarming is een heerlijke manier om je woning te verwarmen. Natuurlijk is er het feit dat je vloeren niet koud aanvoelen aan je voeten, maar in woningen die door vloerverwarming verwarmd worden is deze warmte ook veel evenrediger verdeeld. Je zal dan ook weinig tocht aantreffen, omdat de lucht niet gaat bewegen als gevolg van temperatuurverschillen.

Daarnaast is vloerverwarming goedkoper dan verwarming met radiatoren, omdat het water minder warm moet zijn. Er zijn dus vele redenen waarom vloerverwarming een goede optie is. Wil jij dit in jouw woning gaan laten plaatsen? Gebruik dan de onderstaande tips om alles soepel te laten verlopen.

Tip 1: bepaal van tevoren wat je nodig hebt

Voordat je contact opneemt met een verwarmingsbedrijf om jouw vloerverwarming te laten plaatsen is het goed om zelf wat onderzoek te doen. Bedenk voor jezelf of je vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming wilt hebben bijvoorbeeld. Ook kun je dan alvast een beslissing maken over hoe je de vloer wilt gaan isoleren en welk type vloerverwarming je wilt gaan gebruiken. Er zijn een groot aantal opties en als je al weet wat je wilt hebben, kun je doelgerichter gaan zoeken naar iemand die dit voor je kan realiseren. Ook zullen offertes die je opvraagt dan veel dichter in de buurt komen van de echte kosten.

Tip 2: overweeg een warmtepomp

Warmtepompen zijn duur, maar ze kunnen je water heel voordelig voor je opwarmen. Het bedrag dat je er aan uitgeeft verdien je dus automatisch terug. Warmtepompen nemen warmte uit een natuurlijke bron, zoals de lucht en de grond en geven dit af aan het water. Dit kunnen ze nog doen bij hele lage temperaturen. Door warmte te gebruiken dat overal om ons heen aanwezig is, is een warmtepomp een heel milieuvriendelijk alternatief voor een verwarmingsketel. Voor vloerverwarming is een lucht-water of een hybride warmtepomp ideaal en met die combinatie kun je erg veel geld besparen op je verwarmingskosten.

Tip 3: kies een goed geleidende dekvloer

Nadat de vloerverwarming is geplaatst wordt deze afgedekt met een dekvloer. Deze cementdekvloer kan uit verschillende materialen bestaan en de leidingen liggen dan soms wel een aantal centimeters diep. Omdat je wilt dat je vloer zo snel mogelijk opwarmt, is het belangrijk dat je een dekvloer kiest die de warmte goed geleidt. Voor vloerverwarming is dan een anhydriet dekvloer een erg goede keuze. Deze zal ook minder snel barsten als er temperatuurverschillen zijn. Ook een zandcementvloer is een uitstekende optie. Dit zijn de twee vloeren die bij vloerverwarming het meeste worden toegepast. Als topping kun je gebruik maken van gietvloeren voor een perfect eindresultaat.

Tip 4: denk goed na over je isolatie

Onder vloerverwarming is het erg belangrijk dat je je vloeren goed laat isoleren. De warmte gaat anders naar beneden verloren of je vloerverwarming gaat je kruipruimte verwarmen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Om dit te voorkomen moet je je vloeren heel goed isoleren en ook al zijn ze al geïsoleerd, dan is na- isolatie nodig. Heb je een kruipruimte, dan kun je dit op de bodem van de kruipruimte of tegen de onderkant van de vloer laten aanbrengen. Maar aangezien de vloeren toch al open liggen, kun je net zo goed aan de bovenkant van de vloer gaan isoleren en het isolatiemateriaal onder de vloerverwarming of in de matten laten plaatsen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je vloer nog hoger zal worden dan voorheen misschien ingeschat. Hoe dikker het isolatiemateriaal, hoe beter het isoleert. De spouwmuur isoleren levert het hoogste rendement op.

Tip 5: controleer de garantie

Als jouw vloerverwarming per abuis verkeerd is aangelegd, dan kunnen lekkages in het buizensysteem grote schade aanrichten. En het probleem daarmee is dat je dit vaak een lange tijd niet doorhebt, totdat je vloer vervormt of nat wordt. Reparaties van vloerverwarming zijn erg lastig om uit te voeren, omdat de buizen volledig in het cement zijn gestort. Een foutje is natuurlijk zo gemaakt. Lees de garantievoorwaarden goed door en zorg ervoor dat de garantieregeling die je krijgt goed is. Waarschijnlijk zal er niets gebeuren, maar blijkt er toch een probleem te zijn, dan kun je dit gratis laten rechtzetten.

Tip 6: doe grondig marktonderzoek

De beste manier om een goede specialist te vinden is door exact te achterhalen wat er op de markt voor jou aanwezig is. Dit doe je door een vergelijking te maken van de bedrijven in jouw omgeving die je kunnen aanbieden wat je nodig hebt. Maak daarom een shortlist van mogelijke kandidaten en benader deze bedrijven voor een offerte. Als je alle offertes hebt ontvangen maak je een vergelijking en bepaal je welk bedrijf de beste aanbieding heeft. Zo weet je zeker dat je alle mogelijkheden hebt overwogen en dat je de beste en goedkoopste optie hebt gevonden.

Vergelijk offertes

Wil je alvast in contact gebracht worden met betrouwbare specialisten die jouw vloerverwarming kunnen plaatsen? Vraag dan via de vergelijkingstool van vloerenverwarming.nl een aantal offertes op en voeg deze toe aan je marktonderzoek. Deze dienst is gratis en vrijblijvend en kan je assisteren bij het vinden van de beste kandidaat voor jouw vloerverwarming.<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
Kerstdecoratie thuis Kerst 2018 staat nu ook weer voor de deur nu Sinterklaas is geweest, dus de vraag is altijd: hoe kun je een mooie sfeer creëren voor Kerst in jouw interieur? Grote veranderingen zijn nu misschien vrij lastig met de kerstdrukte, met kleine aanpassingen kun je de sfeer van een kamer zo veranderd!

Muren bepalen voor een belangrijk deel de sfeer van je woning, het zou zonde zijn om er niets mee te doen: je hoeft er vrij weinig voor te doen! Dus, met de Kerst tips & trends voor 2018 in dit artikel maak je van jouw huis een echt kerstpaleisje!

Muurbehang in allerlei soorten en maten

Misschien heb je een beetje inspiratie nodig voor je muur. Wellicht leveren de verschillende soorten muurbehang op https://www.muurmode.nl/ je de nodige inspiratie op. Je zult ontdekken dat er eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van muurdecoratie zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van fotobehang om voor een unieke sfeer te zorgen. Onthoud dat muurdecoratie en kleuren je woning een bepaalde uitstraling geven. Kies altijd voor een vorm van decoratie en/of een kleur die bij je smaak en wensen van past. Wil je bijvoorbeeld graag een ruimtelijk effect creëren? Verf een muur dan in twee verschillende kleuren. Door het gebruik van kleuren kun je een ruimte, zoals de woonkamer, dan ook volgens je eigen wensen beïnvloeden.

Kerst Trends 2018: sfeer!

Kerst trend 2018: Robuust Blauw! Sfeer is een van de sleutelwoorden voor Kerst: Warm en gezellig in koude, donkere dagen, voorbode van iets nieuws, of een lieflijke, knusse omgeving: je kunt echt heel veel kanten op. De muren zijn kunnen hier dus een belangrijke rol in meespelen, dus bij deze enkele trends die wij gespot hebben:

Klassiek: Je kent het al: de groene denneboom (nee! 't Is sparreboom!), het warme rood van vader Kerstman en veel wit van het sneeuw: alle klassieke elementen die je dus in Kerst tegenkomt: houten speelgoedtreintjes, knuffelsneeuwpopjes, grappige kerstfiguurtjes... Lekker speels & knus

Romantisch roze: Je zou het misschien niet meteen met Kerst zien, maar het geeft altijd een vrolijke sfeer in huis. Ga dan niet meteen voor Barbie-roze (dat is zo passé), maar kies een wat lichtere pastelkleur met een meer Scandinavische setting voor een frisse look. Combineer het gerust met een natuurlijke grijstint als steengrijs of linnengrijs, om het niet teveel een meisjeskamer te maken!

Robuust & Blauw: Blauw was al lange tijd de kleur van de politie of de treinconducteurs, maar dat is al lange tijd niet meer het geval: tegenwoordig mag iedereen een beetje stoer zijn! Robuust blauw is dus helemaal de trend voor Kerst 2018! Laat vooral zien wie je bent! Geen idee welke kleur blauw je moet hebben? Laat je leiden door de mode: met denim blauw kom je een heel eind in jouw interieur! Om het geheel in belans te krijgen, kun je het combineren met donkerbruin: denk hierbij aan donker tropisch hardhout of koperkleurige kerstballen

Kerst tips voor (aan) de muur!

Tip 1 – Gebruik decoratieve items voor aan de muur

Kerst takken aan de muur Na het verven van de muren of het aanbrengen van behang ben je nog niet klaar. Door decoratie aan te brengen maak je een ruimte pas echt sfeervol. Populaire decoratieve items zijn onder andere fotolijstjes of spiegels. Het voordeel van een spiegel is dat je er een ruimte optisch mee kan vergroten.

Met Kerst is het ook trendy om kersttakken aan de muur te hangen: ook de muren mogen best wat aankleding hebben!

Tip 2 - Gebruik lambrisering voor een deel van de muur

In de woonwereld wisselen interieur trends regelmatig. Op dit moment kiezen veel mensen bijvoorbeeld voor een lambrisering. Dit betekent dat je slechts een gedeelte van de wand schildert. Normaliter kun je een lange muur beter niet in donkere kleuren schilderen, omdat dit een ruimte kleiner doet lijken. Door te kiezen voor lambrisering kun je toch een donkere kleur gebruiken. Het is zelfs mogelijk om met deze manier van schilderen een ruimte hoger te doen lijken. In dat geval moet je de hogere variant van lambrisering gebruiken.

Tip 3 - Zorg voor voldoende ruimte met kastjes aan de muur

Misschien is je woonkamer niet groot. Dit hoeft geen probleem te zijn als je slim omgaat met de ruimte die je wel hebt. Zo is het verstandig om voor voldoende kastruimte te zorgen. Daardoor hou je genoeg ruimte over voor andere spullen uit het interieur. Bovendien heb je minder spullen rondslingeren in huis. In plaats van een losse kast tegen de muur zou je een kastenwand met een aantal kastjes kunnen gebruiken. Dit staat erg stijlvol en opgeruimd! Vooral vakkenkasten zijn helemaal in voor Kerst 2018. Heb je nog genoeg tijd en energie? Dan kun je er zelf eentje maken van houten kratten!

Tip 4 – Kies voor origineel behang in plaats van verf

Misschien heb je geen zin om de verf en kwast te pakken of om een schilder in te huren. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om de muren toch een unieke uitstraling te geven. Zo behang weer helemaal terug van weggeweest. Tegenwoordig is behang verkrijgbaar in allerlei vormen, kleuren, motieven en structuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van Oosters behang of industrieel behang? Of kies als reisliefhebber voor een behang dat zorgt voor een wereldse sfeer. De vele varianten laten zien dat behang allang niet meer ‘ouderwets’ is.

Tip 5 – Gebruik muurstickers

In steeds meer huishoudens kom je zogeheten muurstickers tegen. Dit is een goede optie wanneer je geen zin hebt in verven en/of behangen. Muurstickers zijn in allerlei varianten verkrijgbaar, van letters tot afbeeldingen. Het voordeel van deze manier van decoreren is dat het vrij goedkoop is. Muurstickers zijn in tegenstelling tot speciale soorten behang ook geschikt voor de kleinere portemonnee.

Tip 6 - Zorg voor eenheid en vermijd ramen en deuren

Zorg bij het decoreren en schilderen van je muren altijd voor eenheid. Combineer de kleuren van je meubels en accessoires bijvoorbeeld met een accentmuur. Op die manier voorkom je dat het interieur een chaotische uitstraling krijgt. Bovendien is niet iedere wand in huis geschikt om een kleur te geven. Zo kun je een muur met deuren en ramen beter wit laten. Door de wand een kleur te geven accentueer je namelijk deze onderbrekingen. Ook stopcontacten worden op een gekleurde muur erg opvallend. Wil je toch graag een wand schilderen met een deur erin? Kies dan voor dezelfde kleur als de deur om het rustig te houden.

Dus, samenvattend hebben wij drie Kerst trends 2018 laten zien: klassiek, romantisch en stoer. Verder zagen wij zes tips voor muur decoratie voor komende Kerst: hopelijk kun je er goed mee uit de voeten voor een onvergetelijke Kerst!<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
moderne bankstel De bankstel met USB aansluiting is langzaamaan de huiskamers aan het veroveren. Misschien is het je nog niet opgevallen (bankstellen gaan immers al jaren mee), ze zijn al best vaak te vinden! In dit artikel meer over bankstellen met USB aansluiting en wat je ermee kan!

Zit je lekker op de bank thuis net voordat je van plan bent om weg te gaan naar werk, vrienden of voor een avond stappen? Het is natuurlijk heel vervelend op het moment dat je weg bent, om erachter te komen dat de batterij van je telefoon leeg is. Als je dan op de bank zit, is het een perfect moment om een powerbank op te laden! Zeker als je deze natuurlijk ten alle tijde bij je hebt! Zo'n powerbank kan altijd goed van pas komen, daarom is het altijd handig om hem op te laden en mee te nemen, óók voor een van je collega’s of vrienden.

Hoe werkt de bankstel met USB aansluiting?

USB-poort USB staat voor de Engelse term Universal Serial Bus. Dat betekent dat als je je telefoon op een computer aansluit, dat alle informatie dan in serie van en naar jouw computer gaat. Dit in tegenstelling tot parallel, maar goed, tot zover het technische verhaal: gelijk vergeten, zoals sommigen zouden zeggen. Wat je natuurlijk wel moet weten is dat je een bankstel met USB aansluitingen ook eerst zelf moet aansluiten, zodat de USB ansluitingen van de bankstel ook stroom hebben. Op die manier kun je je telefoon of powerbank makkelijk aansluiten op de bankstel, zodat die worden opgeladen! Ook lekker makkelijk om tijdens het TV kijken even wat berichtjes op je telefoon te bekijken!

Powerbank, hoe werkt eigenlijk?

Zojuist hadden we het over powerbanks, maar wat zijn dat nou eigenlijk? Een powerbank is eigenlijk een batterij. Deze batterijen hebben een laadvermogen tussen de 2.000 mAh en kan wel oplopen tot ruim 25.000 mAh. Als jouw telefoon een batterij capaciteit heeft van 3.000 mAh en de powerbank heeft 10.000 mAh, kun je je telefoon dus ruim drie keer volledig opladen. Het is dus heel erg handig op het moment dat je ergens heen gaat voor een tijd waar geen stopcontact is, om toch dan de mogelijkheid te hebben om uw telefoon, laptop of andere apparaten op te laden.

Een powerbank kan op twee verschillende manier zijn capaciteit opvullen. De eerste is via een stopcontact, een USB-stekker die je op de computer, of op jouw bankstel aansluit! Een andere mogelijkheid is door middel van zonne-energie. Erg handig als je op vakantie gaat: niet alle vliegtuigen en bussen hebben immers stroomvoorziening, zeker niet als deze nog in de jaren '80 of '90 zijn gebouwd!

Wat is de beste powerbank?

Er is niet echt een powerbank die het beste is, je kunt natuurlijk een powerbank van 2.600 mAh willen en denken deze is het beste, terwijl iemand anders er een wil van minimaal 5.000 mAh... Toch zijn er verschillende merken die toch wel erg goede powerbanks maken in de verschillende categorieën. Om te beginnen is er het merk Xiaomi. Dit is een merk wat overgekomen is vanuit Azië, deze hebben als pluspunt dat ze een goed betaalbare powerbank aanbieden met een goede kwaliteit. Ze hebben eigenlijk voor ieder wat diegene zoekt. Zo kun heb je powerbanks met wat mindere mAh, maar ook powerbanks met hele hoge mAh.

Dan is er nog een Nederlands bedrijf, Xtorm. Dit bedrijf is goed ingestapt op deze markt en heeft innovatie en kwaliteit als kernwaarden. Dit houdt vooral in dat deze powerbanks voldoen aan alle eisen en maatstaven die er worden gesteld aan powerbanks maar dat zo ook een lange tijd mee kunnen gaan door de hoge kwaliteit. Er zijn natuurlijk nog veel meer merken, mogelijkheden en opties.

Dus, een powerbank is niet per se een bankstel die power geeft (mag wel), maar meer een grote batterij (of mini-accu) die vooral jouw telefoon van stroom kan voorzien. De bankstel met USB aansluiting kan hierbij goed helpen om jouw powerbank weer op te laden, zodat je nooit zonder stroom komt te zitten, ook als je een langere tijd van huis bent!<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
urban jungle Interieur & kleur zijn zo goed als onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net als mode, auto's of telefoons heb je daar ook trends in: wat is hip, waar kun je mee voor de dag komen? In dit artikel meer over deze kleur trends in het interieur voor het nieuwe jaar 2019!

Zou je graag je interieur eens willen veranderen, maar moet je dan meteen denken aan grandioze make-overs? Als je de laatste woontrends volgt, dan lijkt het er inderdaad soms op dat het enorm veel geld kost om wat aan je interieur te veranderen. Maar gelukkig hoeft dit helemaal niet zo te zijn, want je kunt ook inspiratie halen uit deze kleur trends en slechts een paar dingen in je huis veranderen.

Deze kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken! Vooral nu het weer wat kouder is, heeft het wel echt wat om lekker binnen te zitten. Het winterseizoen is dus ideaal om wat kleine aanpassingen in het huis te doen om de boel wat gezelliger te maken. Kan jij daarom ook wel wat inspiratie gebruiken? In dit artikel hebben we de leukste kleur trends van 2019 een rijtje gezet, zodat jij ook lekker kunt settelen in jouw huisje.

Opvallende kleuren zijn helemaal hot

De afgelopen jaren was het erg in om neutrale kleuren zoals wit, beige, taupe en grijs in je huis te hebben. Dit is echter passé aan het worden: marineblauw (poppin' blue), knalgeel of smaragdgroen zijn de nieuwe kleuren! Vul je huis dus met levendige kleuren geïnspireerd op edelstenen deze winter. Je hoeft niet meteen je hele huis te verven in zo'n kleur. Begin met een speciale muur en kijk hoe het je bevalt. Wat je ook kunt doen, is kussens, dekentjes en andere interieur accessoires zoals vazen in deze opvallende kleuren toevoegen in huis. 

Urban jungle met tropische bloemen

Om aan te sluiten op de trend van smaragdgroen, passen natuurlijk veel natuurlijke elementen. Kies bijvoorbeeld behang of een kussen uit met tropische bloemenprintjes in roze- en groentinten. Ook printjes met monstera planten en palmboombladeren zijn nog steeds erg trendy voor in huis, maar een verse bos bloemen op je keukentafel kan ook en is een vette knipoog naar deze urban jungle-trend. Of heb je misschien een mooie foto van een bloem of plant? Zo’n foto kun je af laten drukken op plexiglas en past ook helemaal in deze trend. Dankzij plexiglas komen de mooie kleuren van planten en bloemen extra goed naar voren. 

Warme kleuren & Donker mahoniehout

donker mahoniehout Een ander kleurtrend die je in 2019 aan zal treffen zijn de wat warmere kleuren: spiced honey (honing met een beetje pit) is er een die je veel zal aantreffen. Ook terra roza (terracota & roze, of ook wel: aardewerk) en natuurlijk een bepaalde tint rood, of het nou joyful ruby of bordeaux rood is.

Maak je interieur af door donkerkleurige meubels te plaatsen. Donker hout zoals mahoniehout zie je namelijk steeds vaker terugkomen en sluit prima aan op alle kleurtrends van 2019! Deze trend van mahoniehout kun je ook makkelijk zelf toepassen in huis. Ga bijvoorbeeld eens in vintage meubelwinkeltjes op zoek naar oude meubels in mahonietinten uit de jaren '50.

Dus, de kleurtrends van interieur 2019 zijn als volgt: opvallende kleuren, warme kleuren, én de natuur, al dan niet exotisch zijn helemaal in voor 2019!<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
Slaapkamer trends 2019 De slaapkamertrends van 2019 maken ook onderdeel uit van de interieur trends 2019 die ik in vorig artikel heb besproken. Misschien ben je nog totaal niet met het nieuwe jaar bezig of misschien heb je juist zin om je slaapkamer een nieuwe look te geven voor het nieuwe jaar. Hoe dan ook: het is altijd leuk om op de hoogte te zijn van de slaapkamertrends van 2019. Welke kleuren zien we terug? Wat zijn de thema’s? En wat mag er echt niet missen in je slaapkamer? In 2019 ligt de focus op duurzaamheid, veel licht en wederom veel gebruik van natuurlijke elementen. In dit artikel lees je alles over de slaapkamertrends van 2019.

Rust staat voorop

Net als bij de algehele woontrends van 2019 zien we bij de slaapkamer een rode draad en dat is rust. De slaapkamer is een centrale plek waar je je rust moet zien te vinden. Het is ontzettend belangrijk om genoeg nachtrust te pakken op een plek waar je niet veel prikkels krijgt. De tijden van hysterische slaapkamers vol met kleuren, details en prints zijn anno 2019 écht voorbij. We hebben het al druk genoeg in ons dagelijks leven, waardoor we zen willen zijn op de plek waar we echt tot rust moeten komen. Dit zien we terug in de kleuren van de slaapkamer, waarbij de basis op licht en wit ligt.

Denk hierbij aan lichte muren, waar nodig zelfs gewoon witte muren, met veel lichtinval van grote ramen. Beschikt je slaapkamer niet over grote ramen, dan kun je zelf een meer open ruimte in het interieur creëren door het plaatsen van weinig meubels en accessoires: een bed met witte lakens inclusief een basic nachtkastje is eigenlijk al voldoende voor je slaapkamer. Natuurlijk is een kledingkast op je slaapkamer handig en kan een plant veel doen voor de luchtzuiverheid, maar that’s it. Laat je slaapkamer voor wat het is wanneer je voor deze trend wilt gaan.

Duurzaamheid is belangrijk

Slaapkamer basics De trend die gepaard gaat met rust is de trend van duurzaamheid. Tegenwoordig ‘ontspullen’ we als een malle, lezen we boeken over duurzaamheid en een minimalistisch leven en proberen we dit waar dat kan zo goed mogelijk in ons dagelijks leven te laten vloeien, zo ook op de plek waar je slaapt. Omdat de wereld al uit ontzettend veel meubels en producten bestaat, kiezen steeds meer mensen ervoor om dergelijke items te recyclen. Op de slaapkamer kun je hier ook heel goed op inspelen. Neem bijvoorbeeld de Felix Matras, een duurzaam doch goedkoop matras dat jaren meegaat. Hoe het kan dat duurzaamheid met een lage prijs samengaat?

Heel simpel: Felix zorgt ervoor dat retourmatrassen een tweede leven krijgen. Bij veel aanbieders mag je vandaag de dag matrassen proefslapen, al is het voor één nacht. Blijkt nou dat het matras na één nacht niet lekker slaapt? Dan gaat het product weer terug. Deze worden opgelapt en vernieuwd en voor een nieuwe prijs verkocht via Felix Matras. Je krijgt dus een matras dat zo goed als nieuw is, maar dan met een compleet nieuwe hoes waar jij heerlijk op kunt slapen. Dat is goed voor de wereld, omdat een matras wordt vernieuwd en hergebruikt en dat is goed goed voor je portemonnee. Hiermee past Felix Matras helemaal in de trend van duurzaamheid.

Voeg natuurlijke elementen toe

De natuur in de slaapkamer Ook zien we voor 2019 de comeback van natuurlijke elementen in je slaapkamer (en eigenlijk in de rest van je woning). Wat dat betreft lijken de trends van dit jaar op sommige vlakken al wel een beetje op de slaapkamertrends voor volgend jaar: de natuur blijft een goede inspiratiebron voor het interieur. Dit ligt direct weer in één lijn met die hang naar rust en ontspanning. Natuur kan daar heel veel aan bijdragen! Combineer de witte, serene slaapkamer met natuurlijke elementen zoals het gebruik van licht hout, planten, duurzame materialen en aardse kleuren en elementen.

Wanneer je bijvoorbeeld niet wilt gaan voor een compleet witte slaapkamer kun je aardse kleuren toevoegen zoals terracotta, zand en olijfgroen. Ook zien we in 2019 op het gebied van kleurentrends beige tinten, donkergroen, currygeel en diverse pasteltinten terug. Al deze kleuren kun je heel goed terugbrengen in een natuurlijk en rustig geheel, zolang je het maar op de juiste manier met elkaar combineert. Dé kleur van het jaar 2019 is spiced honey, een mix van bruin, beige en geel. Spiced honey is een warme en aardse kleur dat een goede toevoeging kan zijn aan een rustige slaapkamer. Ook staat deze kleur heel goed bij een witte basiskleur, veel planten en een rustig geheel.

Dus, de slaapkamertrends van 2019 zijn net als de titel opsomt: rust door middel van lichte kleuren, veel licht en een meubels met een meer basic vormgeving. Qua duurzaamheid zien we vooral om niet per se te denken dat meer beter is. Ook hergebruik van materiaal, een tweede ronde zal vaak een rol spelen. Tenslotte zul je zien dat de natuur nog altijd goed zal worden vertegenwoordigd voor voldoende inspiratie!<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
Interieur Trends 2019 2019 komt langzaamaan dichterbij: tijd om te gaan kijken! Wat zijn de woontrends van het komende jaar 2019? Misschien ga je verhuizen of heb je zin om je hele woning een flinke vernieuwing te geven; wat de reden ook is, het is altijd handig om op de hoogte te zijn van de woontrends voor 2019!

Alle woontrends die we zien hebben te maken met een verlangen naar een rustpunt: vandaag de dag zijn we druk, gebeurt er van alles om ons heen én zijn er diverse technologische, economische en culturele ontwikkelingen: veel stress. Dit zien we terug in de woontrends: lees je mee?

Terug naar de natuur

Interieur met natuur Net als dit jaar zien we in 2019 in het interieur de hang naar natuur terug. We proberen allemaal massaal een eigen groen plekje te creëren, maar dan binnenshuis. Juist omdat we in een drukke maatschappij leven is het van groot belang om een rustpunt te maken van jouw woonplek. Dit kan op verschillende manieren: maak van (een deel van) jouw woonkamer bijvoorbeeld een heuse urban jungle, met tientallen grote en kleine planten.

Hierbij geldt het motto dat je nooit genoeg planten in huis kunt hebben staan. Dit kun je combineren met een andere zoektocht naar de natuur ín huis halen: zoek bijvoorbeeld eens een paar afbeeldingen op waar jouw favoriete stuk natuur op afgebeeld is. Kijk vervolgens welke kleuren er worden aangehaald en verwerk deze kleuren in je eigen huis. Voor 2019 zijn de trendkleuren vooral tertiair: een mengsel van drie kleuren. Zo komen wij op natuurlijke kleuren als okergeel, bruin en diverse soorten groen. Ook terracotta met een moderne uitstraling zullen we veel gaan zien.

Tips voor je keuken

De keuken is de laatste jaren steeds meer dé centrale plek van een woning geworden. Het is de plek waar we eten, waar we werken, waar we samen zijn met vrienden en familie, waar we koffie drinken en meer. Dit gebeurt allemaal rondom een groot kookeiland waardoor degene die kookt een centraal punt in het woonleven vormt.

Hierbij is een grote keukentafel ook absoluut een aanrader: aan een grote houten tafel kun je bijvoorbeeld heerlijk eten en borrelen met z’n allen én heb je een materiaal te pakken dat goed past bij de natuurlijke trend van hierboven. Ook zien we in 2019 wat meer luxe in de keuken: zo is de Quooker niet meer weg te denken uit het keukenbeeld en wordt er geëxperimenteerd met het licht. We zien bijvoorbeeld steeds vaker aanpasbare LED lampen terug in de keuken waarmee je zelf kunt instellen voor welk licht je wilt gaan tijdens het koken.

Minder ruimte: slim indelen!

Wist je dat er steeds meer mensen naar grote steden in de Randstad trekken? Dat betekent ook dat we met z’n allen moeten accepteren dat je over het algemeen in kleinere woningen gaat wonen. Een kleine woning betekent automatisch ook dat je moet dealen met kleinere ruimtes. Om optimaal te kunnen wonen is het dus slim om deze ruimte om een handige manier in te delen zodat je van de hele ruimte gebruik kunt maken zonder dat er spullen of meubels in de weg staan.

Met dergelijke slimme ruimtes verhoog je binnen no time je woongemak, omdat je bepaalde meubels bijvoorbeeld op multifunctionele manieren kunt gebruiken. Ook moet je hierbij denken aan smart home producten om je wooncomfort een stuk kwalitatiever te maken, want comfort is het element waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Imperfectie in diverse ruimtes

Woonkamer met houten tafel Tot slot zien we nog een andere opvallende woontrend terug, namelijk de trend van imperfectie. Juist door ons hectische levens hoeft je woning en eigenlijk de rest van je leven helemaal niet perfect te zijn. Misschien is het ook wel door de populariteit van sociale media zo gekomen dat we in 2019 allemaal juist willen laten zien dat perfectie niet gelukkig maakt.

Dit zien we bijvoorbeeld terug in het gebruik van allerlei materialen, zelfs materialen die in eerste instantie niet eens bij elkaar lijken te passen. Combineer bijvoorbeeld zachte en harde materialen met elkaar, kies voor ronde én hoekige vormen en pak kleuren die elkaars tegenpolen zijn bij elkaar.

Dus, in 2019 kan het echt allemaal: zolang jij jezelf op je gemak voelt en tot rust kunt komen in jouw woonruimte, dan heb je een geslaagd interieur. Wil je daaraan toch wat trendkleuren toevoegen dan kun je naast de natuurlijke kleuren zoals groen, okergeel en terracotta aan de slag gaan met blauwe en paarse tinten en met zwart, goud en bijzondere kleurcombinaties!<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/
iPhone en iWatch Smart homes, letterlijk vertaald: slimme thuizen beginnen langzaamaan in meer en meer huishoudens voor te komen. Was het vroeger meer voor de techneuten die in hun vrije tijd konden knutselen, tegenwoordig kom je de slimme snufjes van een smart home steeds vaker tegen.

Woon jij al in een smart home? Of ben je zelf slim genoeg om de lichtknop om te zetten? Eerlijk is eerlijk, de meeste mensen hebben al die technische snufjes niet écht nodig, toch is het wel erg handig als je ze hebt. Hier zijn tien toepassingen in een smart home die jouw leven makkelijker zullen maken!

1. Centrale router die alle slimme apparaten bedient

De centrale router is hét apparaat bij uitstek die alle slimme producten en diensten draadloos aan elkaar koppelt. Een goede router -in combinatie met een goede internetverbinding- kan zonder problemen meerdere apparaten op het Internet aansluiten en met elkaar laten communiceren. De prijzen van routers lopen erg uiteen, dus laat je altijd goed informeren bij de betere computerwinkel!

2. Slimme verlichting

Smart lighting, of ook wel slimme verlichting behoort tot een van de populairste toepassingen in een smart home. Je kunt bijvoorbeeld voorkeuze programma’s instellen, wanneer je kiest voor (wat duurdere) multicolor lampen kun je deze zelfs automatisch laten verkleuren op basis van de beelden op de televisie voor een heuse bioscoopervaring. Door een lichtsensor te koppelen aan de verlichting gaan de lampen in huis automatisch aan wanneer het buiten donker wordt.

3. Slimme speakers voor je favoriete muziek!

Slimme speakers kunnen opvallend veel geluid produceren met een behoorlijk kleine klankkast. Je kunt ze ook aan elkaar koppelen waarmee je een nummer over alle luidsprekers tegelijk in huis kunt laten spelen. Dit soort luidsprekers zijn ook voorzien van een microfoon, zo kun je handsfree het apparaat besturen. Wel zo handig als je met vieze handen in de keuken bezig bent!

4. Slim alarmsysteem: voor een veilig gevoel!

Smart Watch Met een alarmsysteem voor smart homes kun je niet alleen een loeihard geluidssignaal af laten gaan, je kunt ook de lichten in huis inschakelen, de gordijnen open zetten en direct een notificatie ontvangen op jouw smartphone. Een stil alarm instellen kan trouwens ook. Naast beveiliging tegen inbraak is het ook mogelijk om rookmelders te koppelen aan het centraal alarmsysteem.

5. Elektronische sloten: Nooit meer je sleutels kwijt

Ben jij iemand die altijd sleutels verliest? Onder de mat leggen is niet echt een slimme oplossing, elektronische sloten wel! Die kun je openen met je smartphone, zelfs zonder deze uit je zak te halen. Je kunt zelfs met vingerafdrukherkenning of oog scannen deuren openen. Het kan ook handig zijn om de deur te openen voor jouw kinderen die thuiskomen van school, terwijl jij op zolder aan het klussen bent.

6. Houd jouw woonkamer in de gaten

Met een IP bewakingscamera kun je overal en altijd jouw eigen woning in de gaten houden. Dankzij beeldherkenning kunnen huisdieren onderscheiden worden van inbrekers, en wanneer je thuis bent laat je automatisch een klepje voor de lens schuiven zodat je nog steeds kunt genieten van privacy in huis.

7. Slimme thermostaat: Altijd de juiste temperatuur

De slimme thermostaat is waarschijnlijk de bekendste item van een smart home: Een graadje hoger, een graadje lager, hoe meer gezinsleden hoe vaker er ruzie is over de perfecte temperatuur in huis. Laat een slimme thermostaat als onafhankelijke partij objectief de meest optimale temperatuur bepalen, en stap voortaan iedere ochtend uit bed met de woning op de perfecte temperatuur. Niet alleen biedt dit meer wooncomfort, een slimme thermostaat kan ook helpen met het besparen van energie. Goed voor het milieu, en goed voor de portemonnee!

8. Bedien de gordijnen vanuit een andere kamer

Sluit jij gordijnen nog steeds met een koordje, of sleep je de gordijnen elke dag weer opnieuw van links naar rechts en andersom? Met een motor op de gordijnrails en een lichtsensor gaat dit voortaan geheel automatisch. Ook kun je de gordijnen op de slaapkamer van je kinderen sluiten terwijl je zelf in de woonkamer op de bank zit met je smartphone of tablet.

9. Breid jouw smart home steeds verder uit

Vroeger speelde we met Lego blokjes, nu koppelen we slimme apparaten aan elkaar. Zo kun je de woning stap voor stap slimmer maken zonder direct grote uitgaven te maken. Let er wel op dat de apparaten met elkaar kunnen samenwerken, ook wanneer het andere merken betreft.

10. Een slimme woning leert je kennen

hartslag meten Diverse apparaten in een smart home systeem zullen steeds beter afgestemd worden op het gedrag van de bewoners. Denk aan de verwarming die automatisch wat lager gaat wanneer je de woning verlaat. Als je nog meer controle wilt over jouw smart home kun je met IFTTT (If This Then That) een keten aan functies samenstellen, deze app is helemaal gratis te gebruiken.

Dat was ons lijstje met 10 slimme toepassingen die het leven een stuk makkelijker maken. Zo houden we tijd over om belangrijke dingen te doen zoals...samen een filmpje kijken?<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/